Počasí dnes21 °C, zítra21 °C
Pondělí 20. května 2024  |  Svátek má Zbyšek
Bez reklam

Přerovské hradby budou opět patřit muzice. Sedm koncertů nabídne jazz, rock i židovskou hudbu

Koncerty s rockovým nádechem začne tento týden festival Hudební léto na hradbách v Přerově. Na břehu Bečvy zazní každé úterý do konce prázdnin koncerty různorodých žánrů, akce jich nabídne celkem sedm. Úvodní vystoupení bude patřit bluesrockovému hudebníkovi Geraldu Jamesovi Clarkovi.

Pořadatelé letos počet koncertů snížili z původních deseti na sedm. V červenci plánují dva koncerty, v srpnu dalších pět. "Loni a předloni nás ke snížení počtu koncertů přiměla covidová opatření, letos je to finanční situace v hudební branži. Se zvyšováním veškerých nákladů ve společnosti mají i kapely logicky vyšší požadavky, zdražily se nám i položky jako cestovné pro muzikanty nebo jejich ubytování. Abychom nemuseli snížit kvalitu hudební produkce, snížili jsme raději počet koncertů," uvedla spolupořadatelka festivalu Lada Galová.

Osmý ročník karnevalu Letiště opět spojí to nejlepší ze současné elektroniky a jazzu

Propojení uměleckých světů. Výlety do hlubin Vesmíru za doprovodu jazzových melodií a elektronických beatů. Vážné i nevážné performance. A především nekonečná radost z dalšího setkání. To všechno vás čeká na palubě mytické vzducholodi, která už...

Letošní ročník festivalu zahájí v úterý 19, červebce jihoafrický zpěvák, skladatel a kytarista Gerald James Clark, který nabídne energický blues-rock. Festival bude pokračovat o týden později rokenrolovým představením v podání Andi Ray Haverda Bandu z Bratislavy.

Následující měsíc jsou koncerty plánovány na 2., 9., 16., 23. a 31. srpna. Koncerty budou začínat v 19 hodin. Druhý prázdninový měsíc otevřou olomoučtí Blues Power. "Posluchači si je mohou pamatovat z festivalu Blues nad Bečvou z roku 2018 i z jiných projektů," zmínil ředitel festivalu Pavel Ondrůj. Funkové překvapení čeká na posluchače o týden později v podání mladých Lucky Joke. Muzikanti z Litomyšle předvedou energickou a živelnou směsici jazz-rocku, rocku a funky.

Velká premiéra míří do kin. Krobotův snímek odstartuje projekce na čtyřech místech v Olomouckém kraji

Filmový příběh svérázného herce a začínajícího režiséra Pavla Šnajdra nazvaný Velká premiéra uvedou na začátku příštího týdne mezi prvními kina v Olomouckém kraji. Právě v krajském městě vznikala převážná část snímku v režii Miroslava Krobota....

V polovině srpna rozezní hradby úplně nový žánr, který středověké opevnění Přerova ještě zatím nikdy nehostilo. "Tradiční židovskou hudbu a klezmer jsem moc toužila představit hradebnímu publiku, letos se nám to podařilo a v úterý 16. srpna se mohou posluchači těšit na ukrajinsko-české Lechaim! Trio," nastínila Lada Galová.

Německo-české trio zpěvačky Simone Reifegersteové s českým pianistou Vladimírem Strnadem a dnes již veteránem berlínské jazzové scény saxofonistou Joem Kučerou přiveze jazz a blues na hradby v úterý 23. srpna. "Joe Kučera představí aktuální sólové album Take A Heart, které celé odezní na chystaných srpnových koncertech po České republice," doplnil Ondrůj. Letošní sedmý ročník uzavře v úterý 30. srpna kapela Duende s kubánskou zpěvačkou Adrianou Asseff Rodriguezovou. Posluchačům zprostředkuje španělské flamenco a latinsko-americkou muziku.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FB Hudební léto na hradbách

Štítky Kultura, festival, koncert, hradby, Přerov, koncerty hradby, Hudební léto na hradbách, akce, léto, prázdniny, Olomoucký kraj, Bečva, hudba, jazz, rock, Joe Kučera, Pavel Ondrůj, hudební skupina, Česko, Bratislava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přerovské hradby budou opět patřit muzice. Sedm koncertů nabídne jazz, rock i židovskou hudbu  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.