Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

Filharmonie a hudební hvězdy na Sigmě. Olomoucký stadion nabídne jedinečný koncert

Netradičně v dějiště hudební akce se promění fotbalový Andrův stadion v Olomouci. Moravská filharmonie společně s předními českými interprety připravuje unikátní program na jeden z červnových večerů. Na koncertu vystoupí například Vojta Dyk, Janek Ledecký, Eva Urbanová či Bohuš Matuš.

Open air-koncert nazvaný Festival filharmonie proběhne v Olomouci 9. června od 19 hodin. Před hlavní tribunou olomouckého stadionu by mělo na hrací ploše vzniknout pódium, dnešním dnem začal předprodej vstupenek do hlediště o kapacitě přibližně tří tisíc míst. Kromě fotbalových zápasů či tréninků hřiště Androva stadionu již delší dobu hudební událost nehostilo. Vybudování prostoru pro kulturní vystoupení umožní obnova trávníku, která se chystá po skončení prvoligové sezony. „Na druhou polovinu června byla bez ohledu na Festival filharmonie plánována povrchová rekonstrukce trávníku podobně jako v minulém roce, což znamená, že stav hrací plochy směrem k nové sezoně koncertní vystoupení nijak neohrozí,“ objasnil mluvčí SK Sigma Olomouc Jiří Fišara.

Červený kostel v Olomouci se po rekonstrukci otevře v květnu. Bude novým kulturním centrem

Rozsáhlá rekonstrukce Červeného kostela z přelomu 18. a 19. století vstoupila do závěrečné fáze, probíhají dokončovací práce v interiérech. Vědecká knihovna v Olomouci a další instituce v olomouckém regionu budou mít od 17. května k dispozici...

„Snahou klubu je využít Andrův stadion i ke kulturním účelům, zvláště v období letní sportovní přestávky, která k tomu doslova vybízí. Pro rok 2023 jsme pro svou ideu našli nejen pochopení, ale i sdílené nadšení u vedení Moravské filharmonie Olomouc. Myšlenka uspořádat letní open air koncert tak začala dostávat konkrétní podobu. Cílem je nabídnout Olomoučanům něco nového, co si, věříme, získá jejich oblibu a směle položí základ Festivalu filharmonie, možné budoucí koncertní tradici v Olomouci.Jsme v očekávání, jak na tuto výjimečnou akci zareaguje olomoucká veřejnost, ale třeba i přespolní milovníci kvalitní hudby,“ komentoval v tiskové zprávě finanční ředitel olomouckého klubu Jiří Ficner.

Tradiční festival Dvořákova Olomouc letos neproběhne. Filharmonii chybí peníze

Po více než dvaceti letech přeruší letos Moravská filharmonie Olomouc tradici pořádání mezinárodního hudebního festivalu Dvořákova Olomouc. Přehlídka, při které mířili do Olomouce umělci z celého světa, měla náklady okolo dvou milionů korun....

Ředitel Moravské Filharmonie Olomouc Jonáš Harman uvedl, že na pódiu se představí olomoucký soubor v plné síle, půjde tedy o více než 65 hráčů „Filharmonie doprovodí zpěváky naší hudební scény i s jejich kapelami. Festival nabídne všem milovníkům dobré hudby unikátní zážitek v podobě spojení klasického orchestru s pestrými hudebními žánry, a to vše pod širým nebem. To vše dělá z koncertu jedinečnou událost v rámci celé naší země, nikde jinde totiž posluchači nebudou mít příležitost slyšet naživo tolik atraktivní a pestré hudby v jednom večeru,“ míní ředitel Harman.

Večerem bude provázet Emma Smetana. Kromě internetového předprodeje budou lístky k dispozici také v Turistickém a informačním centru v podloubí olomoucké radnice. Část výtěžku ze vstupného putuje na projekt „Otevřeme zahradu“ hospice na Svatém Kopečku u Olomouce. „Přijít s vizí, která nebude jen snová, spojí naše zpěváky i jejich kapely na Andrově stadionu s více než pětašedesátičlennou filharmonií, a ještě se stane kolébkou festivalu, znamená závazek. O to více mě těší, že už letos můžeme i olomouckému publiku přivézt nezapomenutelnou muziku Vojty Dyka, oblíbeného Janka Ledeckého i velký hlas Evy Urbanové. Vzdáme i hold Karlu Gottovi jeho písněmi. A to vše v doprovodu MFO. Věříme, že nadšení, s nímž jsme Festival filharmonie tvořili, přeneseme do krásné Olomouce, a že lidé budou odcházet s radostí, s níž vznikal,“ dodává za autory a realizační tým Festivalu filharmonie Iveta Gronská.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Fortuna liga

Štítky Kultura, koncert, filharmonie, Festival Filharmonie, Moravská filharmonie, Olomouc, SK Sigma Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Filharmonie a hudební hvězdy na Sigmě. Olomoucký stadion nabídne jedinečný koncert  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.