Počasí dnes19 °C, zítra24 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Pohádky i Sluha dvou pánů. Poslední zastávkou divadelního festivalu bude Fort Křelov

Zatímco na Horním náměstí finišují práce na letní stavební rekonstrukci budovy Moravského divadla Olomouc, umělci zakončují své letní putování s inscenacemi pod širým nebem. Poslední představení se chystají na první zářijovou sobotu v jedinečných prostorách křelovského Fortu XVII. Dopoledne bude patřit malým divákům a pohádkám, večer pak soubor činohry uvede svůj evergreen v podobě komedie Sluha dvou pánů.

Soubor činohry či baletu Moravského divadla Olomouc putoval před začátkem nové sezony po městech a obcích v okolí hanácké metropole, poslední zastávka open air festivalu Moravské divadelní léto je na programu 2. září v Křelově v areálu Fortu XVII.

„Již v 10 hodin odehraje soubor opery a operety spolu s dětmi z Baletního studia při Moravském divadle Olomouc a členy Dětského pěveckého sboru BoDo centrum hudební pohádky Miniopery od autorů Uhlíře a Svěráka. Malí diváci se mohou těšit na pohádky o Budulínkovi, Šípkové Růžence a Červené Karkulce,“ informovala mluvčí Moravského divadla Olomouc Pavlína Dočkalová.

Přízemí Moravského divadla v Olomouci čeká rozsáhlá proměna. Nechceme polovičatý výsledek, říká ředitel

Zatímco na budově Moravského divadla Olomouc pracují řemeslníci a restaurátoři na obnově fasády a historických prvků, vedení kulturní instituce a další organizace připravuje budoucí významnější proměnu stavby v samotném centru hanácké metropole....

V 19 hodin začne kultovní komedie Sluha dvou pánů, která je na repertoáru činohry již deset let. V hlavní roli Truffaldina se představí Roman Vencl.

Od 9 hodin bude v areálu probíhat také doprovodný program, který připravuje Ateliér MDO ve spolupráci s Fortem Křelov XVII. „Na své si přijdou děti i dospělí. Čekají na ně ukázky starých řemesel s možností vlastní výroby v mincovně, tiskárně nebo kovárně, prohlídky kasemat a muzea, výtvarné a dramatické dílničky a soutěžní stanoviště,“ přiblížila mluvčí divadla Pavlína Dočkalová s tím, že vstupenky je možné zakoupit v pokladně divadla nebo online.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Moravské divadlo Olomouc

Štítky Kultura, divadlo, letní festival, Fort Křelov, Moravské divadlo Olomouc, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pohádky i Sluha dvou pánů. Poslední zastávkou divadelního festivalu bude Fort Křelov  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.