Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Olomoucká kapela Nylon Jail pokřtí na domácí půdě letošní album. K vydání chystá také další klip

Olomoucká kapela Nylon Jail pokřtí letos vydané album Kings of the Weaklings na domácí půdě. V pořadí třetí křest se uskuteční v sobotu na olomouckém Horním náměstí v rámci Dnů evropského dědictví. Nylon Jail chystá k vydání také další klip.

Album Kings of the Weaklings Nylon Jail do světa uvedli v Praze a v Brně, kde sídlí její vydavatelství Indies. Tentokrát se vrací na domácí půdu do Olomouce.

"V Olomouci jsme se potkali, tady jsme se jako kapela zrodili. S křtem jsme trochu otáleli, protože jsme tu před nedávnem hráli v Jazz Tibet klubu, když jsme slavili deset let existence Nylon Jail. Proto jsme si velký koncert s oslavou nové desky nechali až na závěr letní sezóny," vysvětlil zpěvák a frontman kapely Jiřin Jirák.

"Zároveň je to teď v září deset let od vydání prvního alba My Heart Soars Like a Hawk, takže olomoucký koncert je vlastně dva v jednom, ohlédnutí za prvotinou a představení novinky," dodal kytarista a autor hudby Roman Vičík.

VIDEO: Olomoucká kapela Nylon Jail vydala nový videoklip. Silný příběh je o člověku na rozscestí

Olomoucká kapela Nylon Jail před pár dny vydala singl Man Like You a nyní k němu zveřejnila videoklip. Hlavní roli má Ferdinand Polakovič, známá olomoucká postava. Představuje muže, jehož život je na hraně a který se vyrovnává se svojí minulostí a...

Poslední křest desky Kings of the Weaklings proběhne 9. září od 20:30 na olomouckém Horním náměstí v rámci Dnů evropského dědictví 2023. Nylon Jail navíc chystají k vydání klip ke druhému singlu alba. Skladba Disconnection dostala svou vizuální podobu na letošním festivalu v Banátu. Kamera a střih je dílem Kamila Zajíčka, o námět a režii se postaral zpěvák kapely Jiřin Jirák.

"Skladba Disconnection je o původním, domorodém člověku, který spílá moderní, zrychlené společnosti a nabádá k návratu k čistému životu ve spojení s prapůvodními hodnotami. I když jsme měli nejprve na mysli indiány, napadlo mě, že právě v banátské vesnici Eibenthal lidé pořád žijí postaru, s tradičními principy, bez moderních každodenností naší doby. Za těch deset let, co na festivalu pravidelně hrajeme, se s nimi poměrně dobře známe. A navíc tam není signál, takže i název singlu je víc než příhodný," řekl Jirák. 

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Nylon Jail

Štítky Nylon Jail, křest, album, hudební skupina, singl, Dny evropského dědictví, Olomouc, Indies Records, Praha, Brno

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Olomoucká kapela Nylon Jail pokřtí na domácí půdě letošní album. K vydání chystá také další klip  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.