Počasí dnes23 °C, zítra18 °C
Úterý 21. května 2024  |  Svátek má Monika
Bez reklam

Krajčo, Janda nebo Langerová. Festival filharmonie proběhne i příští červen

Multižánrový Festival filharmonie čeká příští červen druhý ročník. Fotbalový klub Sigma Olomouc ve spolupráci s Moravskou filharmonií opět představí celý orchestr s předními českými interprety. Během 6. a 7. června na Andrově stadionu vystoupí Richard Krajčo, Petr Janda nebo Aneta Langerová.

Letos byl festival jednodenní, příští ročník nabídne dvoudenní program. Během čtvrtka 6. června se na pódiu objeví Richard Krajčo, Renata Drössler nebo Josef Vojtek. Druhý den festivalu potom Aneta Langerová či Jiří Pavlica a skupina Hradišťan. Během dvou dnů se mohou návštěvníci těšit na pět hodin živé muziky.

„Další ročník Festivalu filharmonie děláme proto, že ten první se povedl. A to jak umělecky, tak i společensky. Také stále platí to, že na začátku června je možno Andrův stadion využít i k nefotbalovým aktivitám a byla by škoda tuto příležitost nechat ladem,“ vysvětlil místopředseda představenstva olomoucké Sigmy Jiří Ficner.

Světelná výzdoba za miliony či průvod krampusů. Přerov na advent chystá atraktivní instalace i program

Ještě bohatší světelná výzdoba a rozmanitý kulturní program. V Přerově jsou v plném proudu přípravy na městské oslavy období adventu. Radnice pořídila nový vyřezávaný betlém či zářící instalace do ulic, na kruhové objezdy i do autobusů MHD....

Podle ředitele Moravské filharmonie Olomouc Jonáše Harmana letošní ročník festivalu jasně ukázal, že akce takového typu má v Olomouci potenciál a že Filharmonie může nabídnout špičkový zážitek nejen v Redutě. „V dalším ročníku na to chceme navázat a celou myšlenku multižánrového open-air koncertu dále rozvíjet a rozšiřovat,“ vysvětlil.

Podle něj je akce také důkazem schopnosti managementů olomoucké filharmonie i fotbalového klubu. „Smysluplné projekty lze uspořádat nejen napříč žánry, ale také obory – kulturou a sportem. Ze strany filharmonie za to patří Sigmě upřímný respekt a dík,“ doplnil.

Druhý ročník Festivalu filharmonie se prolne i se Svátky města Olomouce. Ty se budou konat druhý festivalový den, v sobotu 7. června. „Hudba patří k lidské kultuře od nepaměti. Svátky města v sobě nesou symboliku její existence. Těší mě proto, že se Svátky přímo potkají s Festivalem filharmonie, který je slavnostně zahájí koncertem pod širým nebem na Andrově stadionu,“ uvedl olomoucký primátor Miroslav Žbánek (ANO).

FOTOGALERIE: Ze zašlého skladu chloubou regionu. Olomoucký Červený kostel se otevírá veřejnosti

Věžní hodiny odbily desátou hodinu, zazněla fanfára a zbývalo už jen slavnostní přestřižení pásky. Červený kostel v centru Olomouce se oficiálně otevřel po více než dvou letech stavebních prací rozsáhlé rekonstrukce. Nově upravený prostor se má...

„Mým velkým přáním je, aby lidé odcházeli z Festivalu filharmonie obohaceni o něo, co jim žádný člověk nesebere. O to, co cítili, slyšeli, o hudbu, která je povznesla do jiných sfér,“ uzavřela umělecká ředitelka festivalu Iveta Gronská.

Vstupenky jsou v prodeji od středy v síti Ticketportal. Olomoučané je také mohou zakoupit fyzicky v Turistickém a informačním centru v podloubí radnice. Část výtěžku ze vstupného poputuje na Dětskou kliniku Fakultní nemocnice Olomouc.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Dan Schulz

Štítky Festival filharmonie, Olomouc, 2024, Richard Krajčo, Kryštof, Petr Janda, Aneta Langerová, Josef Vojtek, Andrův stadion, Sigma Olomouc, Moravská filharmonie Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Krajčo, Janda nebo Langerová. Festival filharmonie proběhne i příští červen  |  Kultura  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.