Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

O post primátorky Olomouce bude za ODS bojovat náměstkyně Markéta Záleská

O post primátorky Olomouce bude za ODS bojovat současná náměstkyně primátora Markéta Záleská. Jako jedničku kandidátky pro podzimní komunální volby ji zvolil sněm olomoucké ODS, v primárkách porazila podnikatele Richarda Benýška.

"Byli dva kandidáti a zvítězila Markéta Záleská," potvrdil poslanec, náměstek primátora a předseda místního sdružení ODS v Olomouci Martin Major.

Své lídry už zvolily i další dvě strany. Záleská bude o post olomouckého primátora v podzimních komunálních volbách bojovat se současným primátorem Miroslavem Žbánkem (ANO) a vysokoškolským pedagogem, olomouckým zastupitelem a předsedou finančního výboru Viktorem Tichákem (Piráti).

Záleská se stala náměstkyní primátora po posledních komunálních volbách v roce 2018. Na starosti má na radnici cestovní ruch, kulturu a sport. V Olomouci nyní vládne koalice vítězného hnutí ANO, ODS, KDU-ČSL a hnutí spOlečně.

Na čtvrtečním sněmu olomoucké ODS Záleská porazila vlivného olomouckého podnikatele Richarda Benýška, který se o první místo na kandidátce také ucházel. Benýšek je známý tím, že si nebere servítky a klidně veřejně kritizuje i mateřskou ODS, naposledy například v souvislosti s vysokými dotacemi pro olomoucký hokej.

"Utkal jsme se se silnou historicky i argumentačně vybavenou úderkou, kterou za stávajících okolností ve čtvrtek nešlo porazit," reagoval Benýšek. 

Šéf olomoucké ODS Major dodal, že v nadcházejících týdnech se bude formovat podoba kandidátky pro komunální volby v Olomouci, schvalovat by ji měl sněm místního sdružení ODS v polovině dubna.

Primátor Olomouce Žbánek bude v podzimních volbách obhajovat svůj post

Primátor Olomouce Miroslav Žbánek bude při nadcházejících komunálních volbách jako lídr kandidátky ANO obhajovat funkci v čele radnice. O křeslo prvního muže Olomouce se utká s Pirátem a olomouckým zastupitelem Viktorem Tichákem nebo s vlivným...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FB Markéta Záleská

Štítky primárky, volby, komunální, Markéta Záleská, Richard Benýšek, Olomouc, ODS, komunální volby, primátor, Martin Major, ANO 2011, Česká pirátská strana, KDU-ČSL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O post primátorky Olomouce bude za ODS bojovat náměstkyně Markéta Záleská  |  Politika  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.