Počasí dnes22 °C, zítra25 °C
Neděle 28. dubna 2024  |  Svátek má Vlastislav
Bez reklam

POLITICKÁ KORIDA: Co přejí představitelé radnice městu Olomouc a obyvatelům do příštího roku?

V dalším díle Politické koridy předsedové politických klubů v olomouckém zastupitelstvu nebo jejich zástupci odpovídali na otázku: Co přejete městu Olomouc a jeho obyvatelům v příštím roce?

Odpovědi zastupitelů nejsou redakčně upraveny a jsou řazeny podle času doručení do redakce.

Miroslav Žbánek (ANO)

Dovolte mi vyjádřit upřímné přání všeho nejlepšího a šťastného do nového roku 2024, ve kterém si připomeneme 270 let od dokončení sloupu Nejsvětější Trojice, naší památky a chlouby zapsané na seznamu světového dědictví UNESCO. Navíc je to rok, kdy sloup opravíme, aby zůstal v dobré kondici i pro příští léta a generace. Rok 2024 přináší Olomouci další nové příležitosti, například protipovodňové ochrany města na jeho jižní straně, budování nové infrastruktury v podobě západní tangenty dálničního obchvatu nebo příprav na prodloužení tramvajové trati na Nových Sadech. Přeji našemu městu mírový rok, protože válka je blízko a my jsme odvykli jejímu nebezpečí, její záludnosti. Věřím, že v novém roce společně dokážeme vytvořit v Olomouci prostředí, ve kterém každý z nás bude moci růst a plnit své sny.

Otakar Štěpán Bačák (spOLečně)

Jednoznačně a hlavně přeji všem lidem, nejen Olomoučanům mír. A to především ten v pravém slova smyslu, tedy, abychom nemuseli čelit v žádné podobě žádnému válečnému konfliktu. Ale také ten v přeneseném slova smyslu. Abychom nemuseli bojovat s negativy, jako jsou hloupí a arogantní lidé, zdravotními, vztahovými či ekonomickými problémy. Nic více, ale také nic méně.

Eva Machová (STAN a Zelení)

Letošní rok se postupně uzavírá a před námi se úderem silvestrovské půlnoci otevírá nová kapitola plná možností a výzev roku dalšího. Nejprve bych vám všem ráda popřála pevné zdraví a mnoho blízkých i přátel, kteří budou stát vedle vás a na které se budete moci spolehnout. Nám všem také přeji, aby každý kousek našeho města pulsoval energií nových projektů a inovací, které umožní budovat ještě lepší a prosperující prostředí pro nás všechny. Ať se město dále rozrůstá s ohledem na krásnou historii, která nám obyvatelům poskytuje prostředí plné možností pro osobní rozvoj, vzdělání, práci i volný čas. Mým upřímným přáním je, aby se v našem městě dobře žilo. Nechť příští rok přinese iniciativy a spolupráci, které povedou k dalšímu růstu a zkvalitnění života v našem městě. Společně tak můžeme tvořit prostředí, které je nejen prosperující, ale i přívětivé pro každého obyvatele. Přeji proto všem šťastný a úspěšný rok 2024 plný nových příležitostí a úspěchů.

POLITICKÁ KORIDA: Nový bazén Olomouc postaví, pokud bude dotace od Národní sportovní agentury

V dalším díle Politické koridy předsedové politických klubů v olomouckém zastupitelstvu nebo jejich zástupci odpovídali na otázku: Je stavba dalšího plaveckého bazénu v areálu akvaparku pro Olomouc nezbytná? Jak moc zatíží tato stavba a oprava...

Pavel Grasse (ProOlomouc a Piráti)

Obyvatelům našeho krásného města přeji do příštího roku hlavně mnoho zdraví. To je základním předpokladem, abychom si plně užívali i vše ostatní, co nám život ve své mnohosti přináší. A abychom vše, co nás naplňuje a baví, mohli prožívat v míru a bezpečí. Olomouci potom přeji, aby měla chápající a všímavé obyvatele a aby bylo dostatek peněz na projekty, které nejen zlepší současný život, ale také budou i prozíravé a ekonomické k budoucí správě města.

Martin Jirotka (SPD a Trikolora)

Do Nového roku přeji městu Olomouc a jeho občanům mnoho radosti, spokojenosti, štěstí a prosperity. Ať příští rok přinese nové příležitosti k rozvoji a zlepšení ve všech oblastech života. Ať Olomouc stále září jako kulturní centrum s bohatým dědictvím a ať se město i nadále rozvíjí jako centrum kreativity a inovací. Občanům přeji pevné zdraví, vzájemné porozumění, solidaritu a lásku. Přeji všem, aby se mohli radovat z obyčejných chvilek a netížily je existenční problémy. Také jim přeji, aby už na ně nedopadaly důsledky nezvládnuté inflace a s tím spojených životních krizí a přišly pozitivní změny. Ať vám příští rok přinese radost, zdraví a splnění všech vašich přání!

Neodpověděla Markéta Záleská (SPOLU/ODS).

POLITICKÁ KORIDA: Je zdražení MHD v Olomouci nezbytným krokem?

V dalším díle Politické koridy předsedové politických klubů v olomouckém zastupitelstvu nebo jejich zástupci odpovídali na otázku: Je zdražení MHD v Olomouci podle vás nezbytným krokem? Jaké může mít toto opatření dopady?

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Stanislav Heloňa

Štítky korida, přání, Nový rok, Olomouc, zdraví, radnice, ANO 2011, Starostové a nezávislí, Česká pirátská strana, Svoboda a přímá demokracie, Markéta Záleská, Světové dědictví UNESCO

POLITICKÁ KORIDA: Co přejí představitelé radnice městu Olomouc a obyvatelům do příštího roku?  |  Politika  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.