Počasí dnes24 °C, zítra22 °C
Pondělí 1. července 2024  |  Svátek má Jaroslava
Bez reklam

V sobotu v Zábřehu opět odstartuje netradiční Welzlův kvadriatlon

Netradiční závod, který spojuje disciplíny, jako jsou běh, plavání, cyklistika a jízda na kolečkových bruslích, inspirovaný postavou nejznámějšího zábřežského rodáka Jana Eskymo Welzla, odstartuje v sobotu v Zábřehu. Jde už o jedenáctý ročník mezinárodního Mistrovství ČR v extrémním kvadriatlonu.

„Hlavní závod je určený jak pro profesionální závodníky a závodnice, tak pro širokou veřejnost. Závod je možné absolvovat i ve štafetě, která probíhá na stejné trati. Štafeta může být složena ze čtyř sportovců, přičemž každý startuje v jedné disciplíně. Pravidla ale umožňují startovat i štafetám se dvěma či třemi závodníky. Je to příležitost pro členy rodiny, kolegy z práce i kamarády,“ popsal jeden z organizátorů a ředitel závodu Pavel Bruštík.

Závod každoročně přiláká desítky účastníků z celé ČR i ze zahraničí. Začíná tříkilometrovým během, poté se rozehřátí sportovci ponoří do vody, kde na ně čeká šest set metrů dlouhá plavecká část ve vodní nádrži Nemilka. Následuje desetikilometrový úsek na bruslích, který vede sázavským údolím a cyklostezkou na opuštěném drážním tělese. Na závěr je připravena jedenáctikilometrová profilovaná trať lesem na horských kolech.

Welzlův kvadriatlon je ovšem závodem pro celou rodinu. Dopoledne je připravena trať pro děti do čtrnácti let, která zahrnuje bazén, překážkový běh, kolo a tobogán. „Chybět nebude ani vložený závod rodičů s dětmi do 7 let,“ dodal ředitel závodu Bruštík.

Welzlův kvadriatlon
Organizátor: Občanské sdružení BŘEH
Datum konání: 24. července 2021
Místo: Plavecký areál Zábřeh, Oborník 39, 789 01 Zábřeh
Registrace: od 8 hodin
Price money: celkem 26 100 korun
www.welzluvkvadriatlon.cz

Zábřeh již počtvrté ocení rozkvetlá okna, balkony nebo předzahrádky

Město Zábřeh již počtvrté vyhlásilo soutěž o nejkrásnější květinovou předzahrádku, balkon nebo okno. Jedinou podmínkou je, že výzdoba musí být vidět z veřejného prostranství. Soutěž bude probíhat až do konce září.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto welzluvkvadriatlon.cz

Štítky Welzlův kvadriatlon, závod, extrém, Jan Welzl, Zábřeh, Jan Eskymo Welzl, Kvadriatlon, Česko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V sobotu v Zábřehu opět odstartuje netradiční Welzlův kvadriatlon  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.