Počasí dnes30 °C, zítra21 °C
Sobota 6. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Mistr Jan Hus
Bez reklam

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Letní tipy pro zapřisáhlé vegany i občasné nemasaře. Wolt rostlinné menu doručí i do parku

PR článek

Ať už se striktně držíte veganského jídelníčku, jste hrdými vegetariány, cítíte se jako ukázkoví flexitariáni, anebo vaše tělo prostě potřebuje pravidelnou dávku pořádných flákot, ale občas si pochutná i na neživočišných dobrotách, uznejte, že v létě je prostě ideální čas na rostlinné potěšení. A výběr i rozvoz lehkých, veganských jídel na Woltu vás tak jistě potěší ještě o něco víc než v jakémkoli jiném ročním období. 

Kromě „doručení až před dveře” ale Wolt a jeho kurýři nabízí i alternativní, k letním měsícům a slunečným dnům přívětivé možnosti! Třeba rozvoz na piknikovou deku v parku, objednávku na schody pod sloup nebo jídlo k protékající Moravě. Pochutnat si tak kdekoliv v Olomouci, venku i vevnitř, můžete na poctivě zeleninovém obědovém menu, s láskou ubaleném burritu či plněné pitě, indickém fazolovém guláši nebo na čerstvém salátovém bowlu. Stačí špendlíkem na mapě zvolit místo v rozvozové oblasti, kde si chcete objednávku od kurýra převzít, případně kurýrovi do poznámky popsat, kde si zrovna hodláte užívat léta a dobrého jídla.

A ať už vás momentálně láká cokoliv ze zmíněného, v Olomouci si na Woltu rozhodně vyberete. O lehké letní potěšení v sadech pana Bezruče, Smetany i Čecha, na lavičce ve městě u Svaté Trojice, Mořice i Václava, doma na gauči nebo na balkóně se vám pak může postarat třeba restaurace Koza zůstala celá, její kolega Hrášek, opravdu Dobrá čajovna nebo království vodních dýmek i skvělé asijské kuchyně KUMO.

Pokud tedy zrovna svému jídelníčku ordinujete živočišnou pauzu a blíží se čas oběda, jistojistě vás zachrání polední menu z restaurace Koza zůstala celá. Lehké obědy jsou totiž přesně to, co z ní partnerští kurýři Woltu každý den rozváží do všech světových stran. Jejich modré boxy se tak plní specialitami různých vůní i chutí – třeba zeleninovým biryani, tedy pečenou rýží s bylinkovo-vaječnou omeletou, gratinovanou řepou, kari omáčkou s mango fazolemi nebo brokolicovým soté. To vše za doprovodu originálních, zdravých příloh a případně i sušenkových dezertů!

HRÁŠEK vegan restaurant vás pak kromě oběda zasytí i v pozdějších hodinách, a o lehkou večeři už tedy také nemusíme mít strach. Na Woltu si z restaurace můžete objednat třeba gazpacho, studenou zeleninovou polévku, která v létě frčí nejen v domácím Španělsku. A díky hlavním jídlům se pak můžete na pomyslné gastro mapě posunout i do dalších koutů světa, například díky květákovému burritu či rostlinné variaci na salát Ceasar, seitanovému burgeru nebo rajské omáčce. Letní cesty tak v Hrášku nabydou zcela nového rozměru a díky Woltu se za vámi speciality jednotlivých zemí navíc i samy dopraví!

A pokud přijde chuť na o něco orientálnější kuchyni, pak vaše buňky spasí Dobrá čajovna, která na Woltu vedle svého bohatého, čajového nápojáčku může hrdě vystavovat i svůj jídelníček. Ten je kromě své blízkovýchodní a indické atmosféry sympatický i svým čistě vegansko-vegetariánským složením. Najdete v něm například pastu z lilku či cizrny s tahini s neodmyslitelnou pitou, kuskus s arabský kořením, fazolemi a zeleninou (případně i se sýrem), aromatický guláš z fazolí nebo tofu s hráškem a kešu oříšky. To vše a mnohem víc vám pak čajmeni připraví a kurýři dovezou až do deseti večer.

A na závěr, zavítejme ještě na chvíli do Asie. Sisha Lounge KUMO má totiž ve své nabídce kromě příchutí tabáků a masových poké i východní rostlinné dobroty. Mezi nimi najdete třeba Avocado Bowl s arašídovo-sojovou omáčkou a marinovanou zeleninou, Tofu Bowl s veganskou wasabi majonézou a červeným zelím nebo Tempeh Bowl s arašídy. Kromě misek plných veganské fantazie ale KUMO připravuje i delikátní sushi s avokádem, nakládanou žlutou ředkví nebo okurkou. Takže ke štěstí už zbývá jen objednat si svou modrou rozvážku a správně uchopit hůlky.

Ať už ale ve vašem košíku přistane jakákoliv ze zelených variant, nebo se dokonce opovážíte přidat i kus masa, užijte si svou objednávku i zbytek léta do posledního sousta. Dobrou chuť!

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky wolt, olomouce, vegan, vege, rozvoz jídla, léto, restaurace, Burrito, guláš, zelenina, omáčka, rýže, sýr, maso, hrách setý, Kuma, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Letní tipy pro zapřisáhlé vegany i občasné nemasaře. Wolt rostlinné menu doručí i do parku  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.