Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.
PR článekÚterý, 24. srpna 2021, 10:00
Ať už se striktně držíte veganského jídelníčku, jste hrdými vegetariány, cítíte se jako ukázkoví flexitariáni, anebo vaše tělo prostě potřebuje pravidelnou dávku pořádných flákot, ale občas si pochutná i na neživočišných dobrotách, uznejte, že v létě je prostě ideální čas na rostlinné potěšení. A výběr i rozvoz lehkých, veganských jídel na Woltu vás tak jistě potěší ještě o něco víc než v jakémkoli jiném ročním období.
Kromě „doručení až před dveře” ale Wolt a jeho kurýři nabízí i alternativní, k letním měsícům a slunečným dnům přívětivé možnosti! Třeba rozvoz na piknikovou deku v parku, objednávku na schody pod sloup nebo jídlo k protékající Moravě. Pochutnat si tak kdekoliv v Olomouci, venku i vevnitř, můžete na poctivě zeleninovém obědovém menu, s láskou ubaleném burritu či plněné pitě, indickém fazolovém guláši nebo na čerstvém salátovém bowlu. Stačí špendlíkem na mapě zvolit místo v rozvozové oblasti, kde si chcete objednávku od kurýra převzít, případně kurýrovi do poznámky popsat, kde si zrovna hodláte užívat léta a dobrého jídla.
A ať už vás momentálně láká cokoliv ze zmíněného, v Olomouci si na Woltu rozhodně vyberete. O lehké letní potěšení v sadech pana Bezruče, Smetany i Čecha, na lavičce ve městě u Svaté Trojice, Mořice i Václava, doma na gauči nebo na balkóně se vám pak může postarat třeba restaurace Koza zůstala celá, její kolega Hrášek, opravdu Dobrá čajovna nebo království vodních dýmek i skvělé asijské kuchyně KUMO.
Pokud tedy zrovna svému jídelníčku ordinujete živočišnou pauzu a blíží se čas oběda, jistojistě vás zachrání polední menu z restaurace Koza zůstala celá. Lehké obědy jsou totiž přesně to, co z ní partnerští kurýři Woltu každý den rozváží do všech světových stran. Jejich modré boxy se tak plní specialitami různých vůní i chutí – třeba zeleninovým biryani, tedy pečenou rýží s bylinkovo-vaječnou omeletou, gratinovanou řepou, kari omáčkou s mango fazolemi nebo brokolicovým soté. To vše za doprovodu originálních, zdravých příloh a případně i sušenkových dezertů!
HRÁŠEK vegan restaurant vás pak kromě oběda zasytí i v pozdějších hodinách, a o lehkou večeři už tedy také nemusíme mít strach. Na Woltu si z restaurace můžete objednat třeba gazpacho, studenou zeleninovou polévku, která v létě frčí nejen v domácím Španělsku. A díky hlavním jídlům se pak můžete na pomyslné gastro mapě posunout i do dalších koutů světa, například díky květákovému burritu či rostlinné variaci na salát Ceasar, seitanovému burgeru nebo rajské omáčce. Letní cesty tak v Hrášku nabydou zcela nového rozměru a díky Woltu se za vámi speciality jednotlivých zemí navíc i samy dopraví!
A pokud přijde chuť na o něco orientálnější kuchyni, pak vaše buňky spasí Dobrá čajovna, která na Woltu vedle svého bohatého, čajového nápojáčku může hrdě vystavovat i svůj jídelníček. Ten je kromě své blízkovýchodní a indické atmosféry sympatický i svým čistě vegansko-vegetariánským složením. Najdete v něm například pastu z lilku či cizrny s tahini s neodmyslitelnou pitou, kuskus s arabský kořením, fazolemi a zeleninou (případně i se sýrem), aromatický guláš z fazolí nebo tofu s hráškem a kešu oříšky. To vše a mnohem víc vám pak čajmeni připraví a kurýři dovezou až do deseti večer.
A na závěr, zavítejme ještě na chvíli do Asie. Sisha Lounge KUMO má totiž ve své nabídce kromě příchutí tabáků a masových poké i východní rostlinné dobroty. Mezi nimi najdete třeba Avocado Bowl s arašídovo-sojovou omáčkou a marinovanou zeleninou, Tofu Bowl s veganskou wasabi majonézou a červeným zelím nebo Tempeh Bowl s arašídy. Kromě misek plných veganské fantazie ale KUMO připravuje i delikátní sushi s avokádem, nakládanou žlutou ředkví nebo okurkou. Takže ke štěstí už zbývá jen objednat si svou modrou rozvážku a správně uchopit hůlky.
Ať už ale ve vašem košíku přistane jakákoliv ze zelených variant, nebo se dokonce opovážíte přidat i kus masa, užijte si svou objednávku i zbytek léta do posledního sousta. Dobrou chuť!
Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.