Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

O koupi Hanáckých kasáren v Olomouci se uchází minimálně jeden zájemce

Nejméně jeden zájemce se přihlásil do elektronické aukce na prodej památkově chráněného areálu Hanáckých kasáren v Olomouci, kterou zahájil Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových. Minimální cena rozlehlé nemovitosti je 262 milionů korun.

Elektronická aukce je podle mluvčí úřadu Michaely Tesařové zahájena v případě, že se do dražby přihlásí aspoň jeden zájemce, který zároveň složí požadovanou kauci. U elektronické aukce Hanáckých kasáren činí 27 milionů korun.

Hanácká kasárna využívala armáda 170 let, od roku 2013 je ale rozlehlá nemovitost v centru městě prázdná a její další využití pro státní úředníky by podle ministerstva obrany bylo mnohem nákladnější než prodej a případná stavba nového administrativního sídla.

"Jde o exkluzivní nemovitost přímo v historickém jádru města Olomouce. Jedná se o budovu bývalých vojenských kasáren, která je nemovitou kulturní památkou, a poprvé od svého vzniku může sloužit k jiným než vojenským účelům," uvedla Petra Rehovičová z Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových.

Budova kasáren má kancelářskou plochu přes 2000 metrů čtverečních. Návrh na prodej Hanáckých kasáren loni na podzim schválila vláda. Z podkladů pro vládu vyplývá, že prodej kasáren by mohl státu přinést zhruba čtvrt miliardy korun. Naopak rekonstrukce památkově chráněné budovy by podle odhadu stála zhruba 815 milionů. Většina místností v kasárnách není kvůli vysokým stropům a tvaru vhodná pro kancelářské prostory.

O budovu Hanáckých kasáren projevil v roce 2014 zájem Olomoucký kraj, který v ní chtěl vybudovat depozitáře muzea a knihovny, kanceláře pro organizace zajišťující evropské dotace i prodejnu regionálních potravin. Hejtmanství od tohoto záměru nakonec upustilo.

Ministerstvo nabízí k prodeji Hanácká kasárna v Olomouci. Za čtvrt miliardy

Hanácká kasárna v centru Olomouce nabízí ministerstvo obrany k prodeji. Aukce začne již ve středu a vyvolávací cena je 262 milionů korun. Kasárna armáda využívala 170 let, ale od roku 2013 je rozlehlá kulturní památka prázdná.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto drbna.cz

Štítky Hanácká kasárna, prodej, armáda, ministerstvo obrany, aukce, Olomouc, dražba, nemovitost, Úřad pro zastupování státu ve věcech majetkových

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

O koupi Hanáckých kasáren v Olomouci se uchází minimálně jeden zájemce  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.