Počasí dnes28 °C, zítra28 °C
Středa 17. července 2024  |  Svátek má Martina
Bez reklam

Prostějov koupí pozemky na sídlišti Moravská, bude z nich relaxační zóna

Prostějovská radnice koupí od společnosti Gala za 1,5 milionu korun pozemky v areálu sídliště Moravská, které chce využít při chystané revitalizaci této části města s více než třemi desítkami bytových domů. Pozemky budou sloužit jako odpočinková zóna.

Transakci nyní odsouhlasilo prostějovské zastupitelstvo. "Toto místo nabízí jedinečné skloubení přírodní vodoteče s veřejnou zelení do formy relaxační zóny sloužící nejen pro obyvatele sídliště, ale i jako zastávka pro cyklisty nebo bruslaře dojíždějící do sídliště po cyklostezce," uvedl náměstek primátora Prostějova Jiří Pospíšil (PéVéčko).

Břeh mlýnského náhonu v této části sídliště Moravská může být podle Pospíšila terasově upraven, což usnadní přístup k vodě. V relaxační zóně budou lavičky a protahovací cvičební prvky. Součástí úpravy bude i rekonstrukce lávky přes náhon. 

Sídliště Moravská se rozkládá na ploše zhruba 5,8 hektaru, která je od centra Prostějova vzdálena 2,4 kilometru. Na sídlišti je 36 bytových domů, ve kterých je 478 bytů s více než tisícovkou obyvatel. Projektová dokumentace k modernizaci sídliště má být hotova letos na podzim, radní pak rozhodnou o dalším postupu.

Prostějovská radnice už v předchozích letech investovala desítky milionů korun do rekonstrukcí lidnatých sídlišť Šárka a Brněnská.

Prostějov chystá regeneraci sídliště Moravská

Rada města už zná společnost, která bude revitalizovat prostějovské sídliště Moravská. Bude jím společnost ALFA PROJEKT OLOMOUC a.s.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto mapy.cz

Štítky sídliště, revitalizace, relax, zóna, Moravská, Prostějov, Jiří Pospíšil, pozemek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prostějov koupí pozemky na sídlišti Moravská, bude z nich relaxační zóna  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.