Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Kraj zřídil speciální energolinku. Pracovníci poradí jak vybrat nového dodavatele

Pro občany, kteří by potřebovali poradit s výběrem dodavatele energií, zřídil Olomoucký kraj speciální telefonní a e-mailovou linku. Po ukončení činnosti firem Bohemia Energy a dalších se řada domácností musí potýkat s otázkou výběru vhodného dodavatele těchto služeb. Lidé by měli být také obezřetní před nekalými praktikami takzvaných energošmejdů.

Prostřednictvím telefonních kontaktů 602 802 442 nebo 725 816 254 a e-mailové adresy energolinka@olkraj.cz budou proškolení pracovníci pomáhat lidem, jejichž dodavatel energie ukončil činnost. Služba bude fungovat v pracovní dny od sedmi do patnácti hodin a je určena pro všechny obyvatele regionu.

„Linka je primárně k dispozici občanům, kteří nemají přístup k internetu nebo nejsou v jeho používání zběhlí do té míry, aby si sami potřebné informace dohledali,“ vysvětlil Jan Šafařík (Spojenci), náměstek hejtmana Olomouckého kraje.

Před energošmejdy varují i v Olomouckém kraji. Nabídku si vyhledejte sami, radí odborníci

Téměř milion bývalých klientů společnosti Bohemia Energy se potýká s otázkou od jakého dodavatele či zprostředkovatele nyní získávat elektřinu nebo plyn. Nelehké situace těchto lidí se často snaží využít takzvaní energošmejdi. Před jejich...

Dotazy občanů budou zodpovídat i pracovníci energetického hospodářství Olomouckého kraje. Praktické rady a návody naleznou zájemci také na webových stránkách Energetického regulačního úřadu www.eru.cz.

„Lidé, kteří se kvůli rozkolísanému energetickém trhu ocitli v nepříznivé sociální situaci, se mohou obrátit na pracovníky odborů sociálních věcí příslušných obecních úřadů a na kontaktní pracoviště úřadu práce,“ dodal náměstek hejtmana Ivo Slavotínek (KDU-ČSL).

Krajská radní čelí v bizarním procesu obžalobě z porušování autorských práv

Radní kraje Zdeňka Dvořáková Kocourková čelí u soudu v Šumperku obžalobě z porušování autorských práv, protože do dětských pokojíků malovala pohádkové postavičky. Dvořáková považuje proces za nesmyslný a absurdní.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky Energie, elektřina, bydlení, plyn, Bohemia Energy, Olomoucký kraj, Česká republika, Jan Šafařík, Energetický regulační úřad, Ivo Slavotínek, KDU-ČSL, Úřad práce České republiky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Kraj zřídil speciální energolinku. Pracovníci poradí jak vybrat nového dodavatele  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.