Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Pod dohledem kamer. V Olomouci přibyla monitorovaná místa

Městský kamerový systém se dočkal dalšího rozšíření. Čtveřice nových kamerových bodů přibyla na Masarykově třídě, jejich prostřednictvím budou moct muži zákona dohlížet také na fanoušky, kteří tímto úsekem procházejí na riziková sportovní utkání. Další kamery přibyla na dopravně vytížených křižovatkách.

Kamerový systém funguje v Olomouci pro zvýšení bezpečnosti obyvatel již čtyřiadvacet let. „Městský kamerový dohlížecí systém byl realizován jako jedno z opatření prevence kriminality v rámci takzvaného Komplexního programu prevence kriminality na místní úrovni. Kamery jsou instalovány na místech s vysokou mírou zejména pouliční kriminality s cílem přispět ke snížení této kriminality a odradit případné pachatele od protiprávní činnosti,“ objasnil mluvčí Městské policie Olomouc Petr Čunderle.

Stížností na pohozené koloběžky přibývá. Pro nevidomé a invalidy jsou pohromou

V Olomouci a Prostějově přibývá stížností na špatně zaparkované nebo pohozené koloběžky, zejména pro nevidomé a invalidy jsou pohromou. Města a provozovatelé koloběžek tvrdí, že hledají řešení, jak podobným problémům předcházet.

V letošním roce se podařilo celý systém rozšířit o čtyři nové kamerové body a to na Masarykově třídě u Moravy a Bystřičky. „Tímto vznikla lokace od Hlavního nádraží na ulici Jeremenkova, přes Masarykovu třídu a Žižkovo náměstí až ke křižovatce ulic Husova a Komenského v celkové vzdálenosti více než jednoho kilometru, která je pokryta kamerovým systémem,“ uvedl Čunderle. Tato lokalita je podle policistů stěžejní pro monitoring bezpečnostních opatření, zejména sportovních utkání rizikového charakteru, kdy právě přes uvedené ulice jsou fanoušci doprovázeni na stadiony týmů nejvyšší fotbalové a hokejové ligy.

Další kamerové body pak vznikly na Hodolanské křižovatce ulic Lipenská, Tovární a Rolsberská a také na křižovatce na ulici Pražská, které jsou páteřními rozcestníky při vjezdech a výjezdech z města. „Došlo také k doplnění, u stávajících osmi kamerových bodů, o pohledové kamery,“ podotkl mluvčí Čunderle.

Celkové náklady na projekt přesáhly jeden a půl milionu korun, finančně vylepšení kamerového systému podpořilo ministerstvo vnitra a město Olomouc.

Z části ulice Na Vozovce v Olomouci je jednosměrka. Bludiště i pro místní, lamentují řidiči

Částečné zjednosměrnění olomoucké ulice Na Vozovce se setkalo i s kritikou ze strany veřejnosti. Město chce v oblasti zklidnit dopravu a umožnit bezpečnější průjezd také cyklistům do nedalekého parku a centra města. Řidiči se tak v úseku, kde...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Městská policie Olomouc

Štítky Doprava, kriminalita, monitoring, kamerový systém, bezpečnost, policie, Městská policie Olomouc, Olomouc, videokamera, Morava, Bystřička

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Pod dohledem kamer. V Olomouci přibyla monitorovaná místa  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.