Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Pátek 19. července 2024  |  Svátek má Čeněk
Bez reklam

Hejtmanství podpoří dobrovolné hasiče. Na akce i techniku chce dát třináct milionů

Finanční podporu pro dobrovolné hasiče schválili radní Olomouckého kraje, pro příští rok by se mělo jednat o 13 milionů korun. Prostředky mají směřovat na pořízení požární techniky i na akce dobrovolnických sborů. Zájemci budou moct žádat i o příspěvek na řidičský průkaz skupiny C.

Záměr krajské rady musí ještě v polovině prosince potvrdit zastupitelstvo. „Cílem těchto dotačních titulů je podpora činnosti spolků dobrovolných hasičů, podpora požárního sportu, reprezentace požární ochrany veřejnosti nebo udržování hasičských tradic. Na dobrovolné i profesionální hasiče se může Olomoucký kraj vždy spolehnout. Svoji nenahraditelnou roli dokázali a dokazují také v době epidemie koronaviru,“ uvedl Josef Suchánek, hejtman Olomouckého kraje.

Ostřílený hasič z Jeseníku bojoval s covidem. O vážném průběhu a očkování natočil sbor klip

Příběh hasiče a sportovce z jesenické požární stanice se stal součástí celostátní kampaně na očkování proti nemoci covid-19. Pětačtyřicetiletý hasič z Jeseníku v krátkém spotu přibližuje, jak vážný průběh u něj onemocnění mělo. V nemocnici byl...

Peníze rozdělí hejtmanství v rámci dvou dotačních programů. „V prvním půjde o podporu na činnost neziskového a obecně prospěšného charakteru v oblasti požární ochrany, tedy zejména na podporu požárního sportu,“ vysvětlila mluvčí hejtmanství Eva Knajblová.

Ve druhém programu pak kraj umožní obcím čerpat finanční podporu například na pořízení či opravy cisternových stříkaček, dopravních a ostatních zásahových vozidel, ale i pořízení osobních ochranných pomůcek hasičů.

Kromě toho bude možné žádat o dotaci na získání řidičského oprávnění skupiny C nebo na kurzy bezpečné jízdy pro členy hasičských jednotek.

Kvůli rozmíšce pand červených vyjížděli do Zoo Olomouc hasiči. Ti pomáhali ošetřovatelům malou šelmu dostat ze stromu v ohradě kamzíků, kam pandí samec utekl ze svého výběhu. Obratně šplhající zvíře nakonec k návratu k ošetřovatelům přesvědčila...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Blanka Martinovská - Město Olomouc | Zdroj Olomoucký kraj

Štítky Hasiči, technika, dobrovolní hasiči, Olomoucký kraj, dotace, pandemie covidu-19, Josef Suchánek

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Hejtmanství podpoří dobrovolné hasiče. Na akce i techniku chce dát třináct milionů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.