Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

Parkování ve Fakultní nemocnici Olomouc podraží. Půjde platit i přes QR kód

Delší parkování v areálu Fakultní nemocnice se od Nového roku prodraží. Místo současných deseti korun vyjde hodina stání v prostorách nemocnice na dvojnásobek. Za krátkodobý vjezd se bude platit i nadále jen pětikoruna, přibude navíc možnost využít pro úhradu QR kód.

K navýšení plateb za parkování na území největšího zdravotnického zařízení na střední Moravě dochází po třech letech. Podle zástupců Fakultní nemocnice je jedním z důvodů nesoulad mezi cenou parkování ve městě a v areálu nemocnice. „Dosavadní nerovné ceny za hodinu stání ve městě a v našem areálu mohly svádět k tomu, aby u nás parkovali i lidé, jimž by se nechtělo platit vyšší taxu při cestách do centra či třeba na výstaviště Flora. Naším hlavním záměrem je však poskytnout prostor pro vyložení a naložení pacientů jedoucích za lékařskou pomocí, a to pokud možno co nejblíže zdravotnickým pracovištím,“ prohlásil hlavní správce Fakultní nemocnice Olomouc Vladimír Olejníček.

Zdravotníci musí čelit nadávkám, ale dostávají také řadu darů a poděkování

Zdravotníci, kteří pomáhají těžce nemocným pacientům s covidem, musí v poslední době čelit nadávkám a urážkám, ale dostávají i poděkování. Lidé pro ně organizují sbírky a například do olomoucké fakultní nemocnice posílají řadu dárkových balíčků.

Již před časem došlo k zavedení systému zónového stání na odstavných parkovištích pro zaměstnance nemocnice. „Tak se uvolnila místa u klinik pro veřejnost a proto také nyní přistupujeme k úpravě ceny za hodinové stání,“ podotkl Olejníček.

FN Olomouc průběžně investuje do vylepšování vjezdového systému a buduje další parkovací plochy v areálu. Nová či opravená parkoviště uvedla nemocnice v říjnu, náklady se pohybovaly okolo patnácti milionů korun. Také tyto vynaložené prostředky jsou příčinou zvýšení ceny za parkování.  Celkem je nyní v olomoucké fakultce k dispozici okolo dvanácti set stání pro auta. Aktuální zvýšení ceny se netýká parkovací plochy P4, která přiléhá k letos otevřenému novému vjezdu z Hněvotínské ulice.

„Od ledna příštího roku bude možné hradit vjezdový poplatek pomocí QR kódu. Zároveň každoročně systematicky pracujeme na zvyšování kapacity stávajících parkovišť a jejich zkvalitňování,“ připomíná Olejníček fakt, že od zavedení stávajícího vjezdového systému vznikly v areálu FN Olomouc mimo jiné dvě nová parkoviště pod Dětskou klinikou (P2), dále dvě parkovací plochy u nového vjezdu z Hněvotínské ulice (P3 a P4) a menší parkoviště pod lékárnou a u budovy ubytovny známé pod názvem Lotos.

Z knihovny do nemocnice. Vyřazené tituly potěší pacienty hospitalizované ve FN Olomouc

Knihy vyřazené z fondu Knihovny města Olomouce ještě pomohou zkrátit dlouhé chvíle pacientům v olomoucké fakultní nemocnici. Na vybrané kliniky a oddělení největšího zdravotnického už zamířilo sedm beden knih rozličných žánrů a hospitalizovaným...

Hodnocení článku je 30 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Fakultní nemocnice Olomouc

Štítky Doprava, parkování, Fakultní nemocnice Olomouc, auta, zdraví, Olomouc, nemocnice, Střední Morava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Parkování ve Fakultní nemocnici Olomouc podraží. Půjde platit i přes QR kód  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.