Počasí dnes33 °C, zítra23 °C
Neděle 30. června 2024  |  Svátek má Šárka
Bez reklam

Víkend si v Jeseníkách a v areálech na střední Moravě užívaly tisíce lyžařů

Tisíce lyžařů zaplnily o víkendu lyžařské areály v Olomouckém kraji, kde díky ochlazení a sněžení panují velmi dobré podmínky pro lyžování. Lyžovalo se nejen v Jeseníkách, ale také na sjezdovkách na Olomoucku či Prostějovsku. Na své si o víkendu přišli na jesenických trasách také běžkaři. V Jeseníkách nyní platí druhý lavinový stupeň.

"Víkendová návštěvnost byla krásná, dorazily k nám tisíce návštěvníků," řekl mluvčí Ski Arény Karlov Boris Keka, podle kterého v Karlově v posledních dnech připadlo 20 až 25 centimetrů sněhu a panuje tam nefalšovaná zimní atmosféra. Areál lyžařům nabízí 14 sjezdovek v délce 12 kilometrů. V Karlově jsou v provozu všechny lanovky i vleky. Na sjezdovkách je kvalitní podklad a běžkaři mají možnost opět vyrazit na upravované tratě v okolí Karlova pod Pradědem.

Lyžaři se to dnes hemžilo také na sjezdovkách v Jonas Parku v Ostružné na Jesenicku, Hrubé Vodě a Hlubočkách nedaleko Olomouce či na sjezdovce v Kladkách na Prostějovsku. 

Rušno bylo i na sjezdovkách v Branné na Šumpersku. "O víkendu panovalo zimní počasí a návštěvnost byla slušná. V posledních dnech napadlo zhruba deset centimetrů sněhu, což zkvalitnilo sjezdovky. Díky čerstvému sněhu naběhli i běžkaři," řekl provozovatel areálu v Branné Rostislav Procházka. Na sjezdovkách v Branné je nyní 40 až 60 centimetrů sněhu.

Dva horolezci se v Jeseníkách s mačkami a cepíny vydali do nitra rezervace. Loni zde zemřel skialpinista

Do centra Velké kotliny v národní přírodní rezervaci Praděd v Jeseníkách se nedávno vydali dva horolezci s mačkami a cepíny. Dobře věděli o zákazu vstupu do rezervace, pohybovali se navíc v místech, kde před rokem tragicky zahynul mladý...

V Jeseníkách hrozí deskové laviny

V Jeseníkách se sněhové podmínky výrazně zlepšily. Například v Ostružné v noci na pátek napadlo deset až 15 centimetrů sněhu. Na přírodní sníh čekali především běžkaři, kterým nedávná obleva výrazně zúžila výběr běžeckých tras v horách. Běžkaři mohou využít v Jeseníkách upravenou trasu z Ovčárny na Švýcárnu, rolba před víkendem vyjela a nachystala stopy také na Paprsku

V Jeseníkách v sobotu horští záchranáři vyhlásili druhý stupeň lavinového nebezpečí z pětibodové škály. Důvodem je to, že napadl další sníh a na některých svazích hrozí uvolnění deskových lavin. Ve vyšších polohách leží několik desítek centimetrů sněhu, na hřebeni je nesouvislá sněhová pokrývka vysoká zhruba deset centimetrů. Druhý lavinový stupeň znamená mírné nebezpečí.

Nový web ukáže běžkařům v Jeseníkách kvalitu stop, sněhu i polohu rolby

Milovníci běžeckého lyžování v Jeseníkách mohou od nynějška využít novou webovou službu, která jim ukáže, jak jsou upravené stopy nebo jaké je na horách počasí. Na běžecké trasy každoročně Olomoucký kraj přispívá téměř milionem korun.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FB Ski Aréna Karlov

Štítky lyžování, podmínky, návštěvnost, Jeseníky, Kladky, Hlubočky, sjezdovka, lyžař, běh na lyžích, Olomoucký kraj, Střední Morava, okres Prostějov, Ostružná, Švýcárna, Karlov pod Pradědem

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Víkend si v Jeseníkách a v areálech na Olomoucku užívaly tisíce lyžařů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.