Počasí dnes23 °C, zítra21 °C
Středa 15. května 2024  |  Svátek má Žofie
Bez reklam

V prostějovském parku najdou lidé v novém zázemí i stánek s občerstvením

Nejen veřejné toalety, venkovní posezení nebo servisní stojan a nabíječku pro elektrokola, ale také stánek, kde si lidé budou moci koupit kávu, limonádu nebo něco k snědku, nabídne nové zázemí v Kolářových sadech v Prostějově.

Park u hvězdárny je vyhledávaným odpočinkovým místem pro stovky Prostějovanů. Lidé a maminky s dětmi sem chodí na procházky, jsou zde i venkovní posilovny nebo asfaltová oválná dráha například pro bruslaře.

Na začátku roku zde prostějovská radnice dokončila stavbu nového zázemí, které zahrnuje veřejné toalety, venkovní posezení či servisní stojan a nabíječku pro elektrokola. Nyní hledá zájemce, který by zde provozoval také stánek s občerstvením.

"Mobilní prodejní stánek například nealkoholických nápojů, kávy a občerstvení je možné provozovat v Kolářových sadech u nově vybudovaného návštěvnického zázemí, jehož součástí je dlážděná plocha se samostatnou přípojkou elektrické energie. Případní zájemci mohou podávat své žádosti na odbor správy a údržby majetku města," sdělila mluvčí prostějovského magistrátu Jana Gáborová. Za pronájem provozovatel podle vyhlášky zaplatí 50 korun za metr a den.

FOTOGALERIE: Prostějovská hvězdárna slaví šedesát let, ozdobil ji obří mural

Do pestrobarevného kabátu složeného z astronomických výjevů se po celý týden převléká jedna ze stěn hvězdárny v prostějovských Kolářových sadech. Děje se tak u příležitosti šedesátého výročí od jejího otevření veřejnosti. Autorem velkoplošné...

Součástí nového zázemí budou i popínavé rostliny

Stavba nového zázemí přišla na téměř 1,5 milionu korun, z čehož 400 tisíc byla dotace z Olomouckého kraje.

"Jde o mobilní buňku s dřevěným opláštěním a zpevněné plochy. Bylo třeba vybudovat přípojky kanalizace, vodovodní přípojky a napojení na elektřinu. Součástí je nabíječka kol, servisní stojan pro kola, informační tabule a treláž pro popínavé rostliny. Počítáme s výsadbou popínavých rostlin a podrostového záhonu," popsal náměstek primátora Prostějova Jiří Rozehnal (ANO).

FOTOGALERIE: Smetanovy sady v Olomouci mají novou atrakci. Hada

Šest a půl metru na délku, dva a půl na výšku a 250 kilogramů. To jsou parametry Hada, nové sochy olomouckého výtvarníka Jana Dostála, která se dnes instalovala pod lávkou ve Smetanových sadech v Olomouci. Socha tam bude do 1. května příštího...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Prostějov

Štítky zázemí, stánek, WC, Kolářovy sady, Prostějov, popínavá rostlina, Jana Gáborová, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V prostějovském parku najdou lidé v novém zázemí i stánek s občerstvením  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.