Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Jeseníky nabízejí výborné podmínky. Připadl sníh, stopy jsou upravené

Výborné sněhové podmínky nyní nabízejí Jeseníky. V nejvyšších polohách napadlo za poslední dva dny až 40 centimetrů sněhu, podmínky se zlepšily také na běžeckých tratích. Všechny lyžařské areály jsou v provozu. V nejvyšších moravskoslezských horách nyní platí třetí lavinový stupeň.

"Podmínky na sjezdovkách jsou v současné době naprosto ideální, sněhu je všude hodně. Areály jsou nachystané, upraveny jsou také běžecké stopy, dnes bude ve všech běžkařských regionech probíhat úprava běžkařských stop. Podmínky se oproti minulému týdnu výrazně zlepšily," uvedl dispečer jesenické horské služby Jakub Fabián.

Potvrzují to také rolbaři, kteří v horách upravují tratě. Podmínky jsou výrazně lepší na Červenohorském sedle nebo na Skřítku. Stopy jsou upravené také kolem Karlova či Paprsku.

V Jeseníkách horská služba vyhlásila třetí lavinový stupeň, na hřebenech je metr sněhu

V Jeseníkách byl dnes vyhlášen třetí stupeň lavinového nebezpečí z pětibodové škály, který znamená značné nebezpečí. Za poslední dva dny napadlo na horách až 40 centimetrů sněhu, sníh navíc padal za silného větru. Pád lavin hrozí v lavinových...

Na horách jsou stále volné ubytovací kapacity  

Stále je také šanci najít na horách ubytování. Letošní zimní sezonu totiž poznamenala pandemie koronaviru, kvůli které se hosté v ubytovacích zařízeních museli prokazovat potvrzením o očkování nebo prodělané nemoci. Vláda ke středě 9. února tuto povinnost zruší. Aktuálně platné opatření ve středu zrušil Nejvyšší správní soud.

"Lidé dosud s rezervacemi pobytů na jarní prázdniny nezvykle vyčkávali, což souviselo s opatřeními a nejistotou ohledně dalšího vývoje. Po středečním rozhodnutí vlády by se to mohlo rozhýbat," řekla recepční horského hotelu Figura na Ovčárně, podle které se obsazenost hotelu, turistické chaty Švýcárna a penzionu Figura v Karlově Studánce liší podle termínu. "Na některé termíny jarních prázdnin zbývá posledních pár míst, některé jsou naopak obsazeny méně," uvedla.

Obsazen je na nadcházející jarní prázdniny hotel na Červenohorském sedle na pomezí Jesenicka a Šumperska. "Letos lidé s rezervacemi vyčkávali a pobyty si objednávají maximálně měsíc dopředu. Minimálně na příští čtyři týdny máme ale obsazeno," řekl manažer hotelu Martin Dubský. Občas někdo kvůli nákaze koronavirem objednaný pobyt na poslední chvíli zruší, avšak těchto případů není mnoho.

Jeseníky trápilo počasí. Horská služba zachraňovala dva promrzlé turisty

Především silný vítr se podepsal na návštěvnosti v lyžařských střediscích Olomouckého kraje. V sobotu byla návštěvnost dobrá, nedělní poryvy však milovníky zimních sportů odradily. Kvůli silnému větru musel být zastaven například druhý úsek lanovky...

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FB Červenohorské sedlo

Štítky sníh, podmínky, hory, lyže, tratě, běžky, Jeseníky, Olomoucký kraj, jarní prázdniny, hotel, Červenohorské sedlo, pandemie covidu-19, Nejvyšší správní soud České republiky, Švýcárna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Jeseníky nabízejí výborné podmínky. Připadl sníh, stopy jsou upravené  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.