Počasí dnes24 °C, zítra30 °C
Pátek 5. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Cyril a Metoděj
Bez reklam

Po oblevě napadl v Jeseníkách sníh, provoz některých areálů však omezil silný vítr

Po oblevě napadl v Jeseníkách o víkendu sníh. Podmínky pro lyžování se tak zlepšily. Provoz některých zimních středisek však ovlivnil silný vítr, kvůli kterému byly v sobotu opět přerušeny dodávky elektřiny a vleky i lanové dráhy zůstaly stát.

"Tento týden jsme kvůli větru byli mimo provoz v pondělí, ve čtvrtek a v sobotu, protože byly přerušeny dodávky elektrické energie. V sobotu byly obnoveny až odpoledne. V neděli už jsme měli obvyklý provoz. Návštěvnost odpovídá neděli, přijely zhruba tři stovky lyžařů," řekl provozovatel areálu v Branné na Šumpersku Rostislav Procházka, podle kterého v Branné po předchozím oteplení napadlo deset centimetrů sněhu. "Konečně to tady vypadá zimně," podotkl.

Silný vítr v sobotu dopoledne zasáhl celý Olomoucký kraj a přerušil dodávku elektřiny také do horského areálu Kraličák na Šumpersku. Středisko proto muselo zastavit provoz, lanovky se znovu rozjely po poledni a dnes už byl obvyklý provoz.

Bez komplikací způsobených větrem byl víkendový provoz v lyžařském areálu Ski Aréna Karlov v Jeseníkách, který lyžařům nabízí 14 sjezdovek v délce 12 kilometrů. 

"Vítr nás trápil v pátek, kdy některé lanové dráhy nebyly v provozu. O víkendu sice také foukalo, ale to k horám patří. Návštěvnost byla dobrá a podmínky pro lyžování jsou skvělé, protože napadlo zhruba deset centimetrů sněhu," řekl mluvčí areálu Boris Keka.

Kraj letos pošle na údržbu běžeckých tras v Jeseníkách milion korun

Olomoucký kraj letos zvýšil svůj finanční příspěvek na údržbu běžeckých tras v Jeseníkách z loňských 900 tisíc korun na rovný milion. Kvůli rostoucím cenám pohonných hmot totiž vzrostly náklady například na provoz rolb. Podle hejtmanství je...

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Ski Areál Klobouk

Štítky sníh, hory, podmínky, lyžování, počasí, Jeseníky, Olomoucký kraj, vichřice, lanová dráha, okres Šumperk

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po oblevě napadl v Jeseníkách sníh, provoz některých areálů však omezil silný vítr  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.