Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Pátek 19. července 2024  |  Svátek má Čeněk
Bez reklam

Roboti, drony i klasika. Olomoucká Flora znovu ožije oblíbenou interaktivní výstavou

Po dvou covidem zmařených ročnících výstavy For Model se na výstaviště Flora v Olomouci opět vrátí zmenšené verze letadel, vlaků, lodí či stavebních strojů. Organizátoři plánují v polovině března velký restart akce s bohatým programem, který nabídne i poznání dronů nebo programování robotů.

Dvacátý ročník populární akce, která je velkým lákadlem zejména pro rodiny s dětmi, znovu zaplní pavilony A i E olomouckého výstaviště. Část programu navíc probíhá i v okolním parku.

„Jsem ráda, že se interaktivní výstava For Model při jubilejním 20. ročníku vrací do podoby, v jaké si ji návštěvníci oblíbili ještě před pandemií a souvisejícími opatřeními. Tým Výstaviště Flora Olomouc dělá vše pro to, aby byl letošní For Model co nejzajímavější a všichni si jej znovu co nejvíce užili,“ příslíbila Eva Fuglíčková, předsedkyně představenstva Výstaviště Flora Olomouc.

Organizátoři tak slibují širokou paletu interaktivních expozic, kde návštěvníci budou moct obdivovat modely aut, železnic, ponorek a mnoha druhů letadel, včetně zmenšenin s elektrickým či spalovacím motorem. Stálicí posledních let se staly také volnočasové drony.

Olomoucké sbírkové skleníky se opět otevírají. Zájem z listopadu a prosince mile překvapil, zní z Flory

V zimních měsících se návštěvníkům otevřou sbírkové skleníky Výstaviště Flora Olomouc ve Smetanových sadech. O víkendu si tak mohou lidé prohlédnout květy tropických rostlin i plodící kávovník, k vidění jsou také exotická zvířata či mořské akvárium....

„Lodní modeláři na For Model 2022 přivezou plachetnice, ponorky a bojová plavidla. Expozici doplní plastikové a papírové modely automobilů i automobilových veteránů. Své místo na výstavě budou mít také autodráhy, modely stavebních strojů a kamionů,“ doplnila manažerka projektu Lenka Weiserová.

Jednou z novinek jubilejního pokračování výstavy For Model bude expozice filmových a digitálních technologií, kamer, projektorů i televizní techniky nazvaná Od analogu po digital. Její součástí bude i zajímavý doprovodný program. „Návštěvníci si budou moci přímo na místě rozebrat profesionální techniku, a nahlédnout tak do útrob nejrůznějších kamer či počítačů,“ přiblížila Lenka Weiserová.

Návštěvníky čeká také soutěž robotů připravená ve spolupráci s Katedrou technické a informační výchovy Pedagogické fakulty UP Olomouc, sbírky papírových modelů, slabikářů, retro hraček, kočárků, figurek anebo sci-fi modelů. Velkým lákadlem je ukázka 3D tisku v modelářské praxi. Své zastoupení bude mít na výstavě také LEGO® v podobě RC modelů vytvořených právě z kostiček světoznámé stavebnice.

Výstava For Model proběhne od 18. do 20. března, návštěvníkům se otevře každý den vždy v 9 hodin ráno. V pátek a v sobotu bude přístupná do 18 hodin, v neděli pak do 17 hodin.

Provoz olomoucké tržnice spolkne miliony. Vznikne zde živé centrum s kulturou, slibuje město

Za provoz olomoucké tržnice zdejší radnice jen letos zaplatí 1,7 milionu korun. Vyhledávanou a strategickou lokalitu se městu nepodařilo pronajmout, tržnici si zřejmě nechá, což může znamenat další investice v řádu desítek milionů. Město slibuje,...

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Výstaviště Flora Olomouc

Štítky výstava, expozice, For Model, modeláři, Výstaviště Flora, Olomouc, dron, květena, kongresové centrum, Výstaviště Flora Olomouc, a.s., robot

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Roboti, drony i klasika. Olomoucká Flora znovu ožije oblíbenou interaktivní výstavou  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.