Počasí dnes26 °C, zítra30 °C
Pondělí 8. července 2024  |  Svátek má Nora
Bez reklam

Asistenční centrum pro ukrajinské uprchlíky se přesune do Hanáckých kasáren

Krajské asistenční centrum pomoci ukrajinským uprchlíkům se kvůli vyšší kapacitě přestěhuje do Hanáckých kasáren. Otevře se v pondělí ráno. Hned v pondělní odpoledne proběhne také první den materiální sbírky.

"V noci na pondělí přesouváme naše asistenční centrum pro pomoc válkou zasaženým Ukrajincům do Hanáckých kasáren. Zvýšíme tím prostorovou kapacitu centra," uvedl hejtman Olomouckého kraje Josef Suchánek. Poděkoval všem pracovníkům i dobrovolníkům, kteří se na chodu současného a přípravě nového centra podílejí.

Dnes v 19 hodin podle něj pracovníci centra odbaví na krajském úřadě poslední žadatele. "V noci stěhujeme a od pondělních sedmi hodin ráno rozjedeme non-stop centrum na nové adrese," uvedl Suchánek.

V pondělí se podle něj od 14 do 17 hodin v Hanáckých kasárnách uskuteční také první den materiální sbírky pro válkou trpící Ukrajince. "Přinést můžete trvanlivé potraviny, spacáky nebo zdravotní materiál," vyzval hejtman zájemce.

Krajské asistenční centrum pomoci Ukrajině začalo v budově krajského úřadu fungovat v úterý ráno, pomoc už poskytlo stovkám lidí prchajícím před válečným konfliktem na Ukrajině. V provozu je 24 hodin denně, uprchlíci si v něm mohou vyřídit první registraci, vízum, pojištění, ubytování a další humanitární pomoc. Služeb centra využívají především ženy a děti.

Ženy ukrajinských vojáků trápí i pocit viny, říká dobrovolník psychosociální pomoci z centra pro uprchlíky

Úzkost, panika, vina. Koordinátoři psychosociální pomoci se věnují také v Olomouci lidem, kteří uprchli před válkou z Ukrajiny. Krajským asistenčním centrem pomoci pro Ukrajinu (KACPU), kde si vyřizují víza a další náležitosti pro pobyt v České...

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Stanislav Heloňa

Štítky Ukrajina, Rusko, uprchlíci, válka, pomoc, Hanácké kasárny, uprchlík, Josef Suchánek, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Asistenční centrum pro ukrajinské uprchlíky se přesune do Hanáckých kasáren  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.