Počasí dnes19 °C, zítra21 °C
Středa 3. července 2024  |  Svátek má Radomír
Bez reklam

Na Ukrajinu dorazila pomoc z Olomouce. Kromě dek a potravin město poslalo i dron

Pětadvacet tun léků, zdravotnického materiálu, spacáků, dek, trvanlivých potravin a speciální optické techniky z Olomouce již dorazilo do skladů civilní obrany v ukrajinských Černivcích. Kamiony se zdržely na slovensko-ukrajinských hranicích. Tamní domobraně město Olomouc poslalo i dron.

Kamiony s humanitární pomocí z Olomouce dorazily na Ukrajinu postupně v úterý a ve středu. Nyní je již veškerý materiál ve skladech ukrajinské civilní obrany, odkud bude rozvážen lidem, kteří to potřebují.

"Ze skladů odborníci dál pokračují v distribuci pomoci od Olomoučanů jak ve městě samotném, tak i v dalších obcích, kde něco z naší zásilky potřebují," potvrdil primátor Olomouce Miroslav Žbánek (ANO). 

Zdravotnický materiál dostala nemocnice, domobrana i soukromí lékaři, kteří pomáhají řešit naprosto kritickou situaci ve městě plném uprchlíků. Dalekohledy nebo přístroje na noční vidění pomáhají obráncům města. Olomouc poslala tamní domobraně také jeden dron schopný pořizovat letecké záběry.

Jídlo, deky, pleny i termovize. Z kraje míří na Ukrajinu kamiony s pomocí za miliony

Dva kamiony humanitární pomoci nakládali hasiči a další dobrovolníci u hasičských zbrojnic v olomouckých městských částech Černovír a Chválkovice. Další velké nákladní auto zaplní ještě dary z Přerova a Litovle, materiální podporu zajišťuje také...

Olomouc již chystá další sbírku pro Ukrajinu

Pomoc města Olomouce Ukrajině nekončí. Radnice již dostala další seznam potřebných věcí, tentokrát půjde o různá technická zařízení, nikoliv o oblečení nebo potraviny. V dohledné době tak z Olomouce zamíří do Černivců další kamiony. Město také osloví místní firmy a podnikatele.

"Poděkování patří v této souvislosti dopravní společnost EGT, která bezplatně zajistila dopravu z Olomouce až na místo. Její řidiči museli zvládnout například asi dvacetihodinové čekání na zcela přetížené slovensko-ukrajinské hranici. Také v případě dalších konvojů bude město spolupracovat s touto firmou," dodal mluvčí radnice Michal Folta.

Olomouc plánuje MHD pro uprchlíky z Ukrajiny zdarma. Reakce jsou občas nechutné

Místy až nechutné reakce se objevují v souvislosti s plánem olomoucké radnice umožnit uprchlíkům z Ukrajiny cestovat městskou hromadnou dopravou zdarma. O opatření bude jednat nejbližší rada města. Na sociálních sítích už o celém plánu diskutují...

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Olomouc

Štítky Ukrajina, dron, sbírka, pomoc, kamiony, distribuce, Černivce, Olomouc, jídlo, materiál, Miroslav Žbánek, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Ukrajinu dorazila pomoc z Olomouce. Kromě dek a potravin město poslalo i dron  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.