Počasí dnes19 °C, zítra24 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

Interaktivní výstava For Model si připsala návštěvnický rekord. Pokladny i pavilony zažily nápor

Rekordní počet návštěvníků přilákal jubilejní dvacátý ročník interaktivní výstavy For Model. Po dvou letech covidových omezení si třídenní akci nenechalo ujít přes patnáct tisíc lidí. Před pavilonem A olomouckého výstaviště se o víkendu tvořily i desítky metrů dlouhé fronty, kvůli bezpečnosti a komfortu organizátoři museli počet lidí v expozici regulovat.

Návštěvníci dvacátého ročníku výstavy For Model mohli v pavilonu A, v pavilonu E a také v jejich okolí mohli od pátku 18. do neděle 20. března obdivovat funkční modely letadel, tanků, ponorek, lodí, aut, stavebních strojů, zahradní i modulové železnice. Své místo měla na akci také robotika, drony, nejrůznější sbírky či loutky vyrobené v 3D tiskárně. V sobotu navíc probíhalo také tradiční odemykání točny u muzea Českých drah v areálu hlavního vlakového nádraží. Zájemci mohli mezi oběma akcemi cestovat oblíbenou parní lokomotivou 464.202 přezdívanou Rosnička.

Na výstaviště Flora dorazilo od pátku do neděle patnáct tisíc lidí, nejvíce za všechny ročníky akce For Model. „Mám velkou radost, že právě letošní jubilejní 20. ročník výstavy For Model přilákal nejvíce návštěvníků v historii této akce. Podstatnou část z nich navíc tvořily rodiny s dětmi. Těší nás, že na Výstavišti Flora všichni našli mnohdy na celý den zábavu i vhodné zázemí. Navíc jsme nejmladší generaci mohli ukázat jedinečný svět modelů, techniky a nejrůznějších sbírek,“ řekla Eva Fuglíčková, ředitelka Výstaviště Flora Olomouc.

Nebývale vysoký zájem o výstavu s sebou přinesl i vytváření front před pavilonem A. „Pořadatelé situaci s návštěvníky na místě řešili, zvali je do pavilonu E k další pokladně a vše jim vysvětlovali,“ uvedl mluvčí Výstaviště Flora Michal Poláček.

Někteří z návštěvníků se ptali na otevření dalších pokladen v pavilonu A, podle organizátorů akce to však z bezpečnostního hlediska nebylo možné. „Pavilon A, jenž byl středobodem výstavy, má pevně danou kapacitu. Pokud by se dovnitř v jedné vlně dostalo příliš mnoho návštěvníků, znamenalo by pro ně bezpečnostní riziko. Současně by se u jednotlivých expozic a modelů sešlo až příliš velké množství lidí. Nikdo by tak pořádně nic neviděl a výstavu si neužil. Počet aktivních pokladen byl nastaven právě tak, aby k těmto situacím nedocházelo. Pro naše návštěvníky se vždy snažíme zajistit především bezpečnost a co největší komfort,“ vysvětlila Eva Fuglíčková, ředitelka Výstaviště Flora Olomouc.

Ekosystém na Poděbradech je narušený, varují ochranáři. Mění se pravidla pro rybáře

Kvůli obavám z možného zhoršení stavu vody v jezerech Chomoutov a Poděbrady u Olomouce přistoupila Agentura ochrany přírody a krajiny České republiky k novým opatřením, podle kterých nesmí rybáři vracet do vody ulovené amury a další velké nedravé...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Stanislav Heloňa

Štítky výstava, expozice, For Model, modeláři, Výstaviště Flora, Olomouc, pavilon, kongresové centrum, Flora Olomouc, rekord, České dráhy, komfort

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Interaktivní výstava For Model si připsala návštěvnický rekord. Pokladny i pavilony zažily nápor  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.