Počasí dnes20 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 9. května 2024  |  Svátek má Ctibor
Bez reklam

FOTOGALERIE: Školáci z Přerova vyzdobili zastávky. Lidé mohou hlasovat, která je nejlepší

Školáci z Přerova vyzdobili třináct zdejších autobusových zastávek, aby připomínaly, že letos uplynulo 430 let od narození Jana Amose Komenského, který ve městě učil a žil. Obyvatelé Přerova mohou zároveň hlasovat v anketě, která zastávka se jim nejvíce líbí.

FOTOGALERIE: Velikonoční zastávky v Přerově

Úterý, 5. dubna 2022, 12:50

FOTOGALERIE: Velikonoční zastávky v Přerově
FOTOGALERIE: Velikonoční zastávky v Přerově

Do zdobení zastávek se zapojily čtyři přerovské základní školy, dvě střední školy, základní umělecká škola, muzeum, knihovna, středisko volného času a rovněž jednotlivci. Vítězný tým  získá poukaz v hodnotě dvou tisíc korun na občerstvení v přerovské cukrárně.

"Hlasování na webových stránkách potrvá do 22. dubna. Hlasující mohou hodnotit jednu vybranou zastávku nebo všechny. Své sympatie mají možnost vyjádřit pomocí počtu hvězdiček. Čím více jich udělí, tím větší je váha hlasu. Svůj hlas musí ovšem každý ověřit přes e-mail, na který přijde hlasovací kód," popsala Jana Pivodová z kanceláře primátora Přerova.

V hlasovacím systému je vždy pouze jedna fotografie, více snímků si mohou zájemci prohlédnout na stránce Jarní zastávky s Komenským nebo si mohou zastávky v rámci jarní procházky prohlédnout na vlastní oči.

"Zastávky v rámci velikonoční výzdoby zkrášlujeme už několik let. Letos poprvé nejsou součástí výtvarných dílek jarní motivy, ale jde o oslavu Komenského, od jehož narození uplynulo 28. března 430 let," řekla spolupořadatelka akce Marta Jandová z Výstavní síně Pasáž.

Letošní turistickou sezónu v Přerově odstartuje poznávací výlet s tajenkou

Za zámkem, tajnou fortnou a krásným parkem do Přerova, tak zní název výletu s tajenkou. Procházku po přerovských pamětihodnostech i přírodních památkách pro turisty i místní připravily Kulturní a informační služby města ve spolupráci s Lucií...

Hodnocení článku je 40 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Tisková zpráva | Foto Město Přerov

Štítky zastávky, výzdoba, Komenský, výročí, anketa, hlasování, Přerov, Jan Amos Komenský, Marta Verner

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTOGALERIE: Školáci z Přerova vyzdobili zastávky. Lidé mohou hlasovat, která je nejlepší  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.