Počasí dnes21 °C, zítra15 °C
Čtvrtek 16. května 2024  |  Svátek má Přemysl
Bez reklam

Na Velký pátek vyjede z Prostějova první cyklobus na Drahanskou vrchovinu

Také v letošním roce budou moci cyklisté na Prostějovsku využít cyklobus, který je vyveze na Drahanskou vrchovinu. První spoj do Rozstání a Jedovnice vyjede už na Velký pátek. Cyklobus bude jezdit o víkendech a ve svátky až do konce září.

Cyklobus na trati z Prostějova do Rozstání na Drahanské vrchovině a do Jedovnice na Blanensku si v posledních letech oblíbily stovky cyklistů. Radní Prostějova i letos souhlasili s uvolněním peněz na jeho provoz.

"Cyklobus byl objednán u společnosti, která je jako jediná držitelem licence na provozování autobusové linky na požadované trase a dále disponuje autobusovým přívěsem s potřebnou kapacitou kol. Jde minimálně o 40 kol. Splňuje i další požadavky, jako například možnost nákupu jízdenek předem buď v informační kanceláři, nebo přes internet," vysvětlila náměstkyně primátora Prostějova pro dopravu Alena Rašková (ČSSD).

Za provoz veřejné linky cyklobusu radnice zaplatí necelých 230 tisíc korun. První letošní spoj vyjede už tento týden na Velký pátek. Podrobnosti jsou na webových stránkách dopravce.

Přerov chystá výlet cyklobusem na Svatý Kopeček

K většímu využívání kol chce své obyvatele motivovat také město Přerov. Už čtvrtým rokem radnice pořádá soutěž Přerov jede na kole pro zaměstnance místních firem. Pro přihlášené účastníky pak město na sobotu 28. května uspořádá společný cyklovýlet.

"Cyklobus účastníky zaveze na dvě výchozí stanoviště, sami si pak mohou zvolit trasu podle svých schopností. První zastávka bude na Svatém Kopečku, což znamená asi třicetikilometrovou trasu. Druhá zastávka cyklobusu bude v Domašově nad Bystřicí, a to je asi padesátikilometrový výlet," uvedla cyklokoordinátorka města Jana Gazdíková.

V sobotu začnou opět jezdit oblíbené cyklobusy na Drahanskou vrchovinu

Od soboty začnou opět jezdit cyklobusy, které milovníky kol dovezou z Prostějova na Drahanskou vrchovinu nebo do Moravského krasu. Speciální autobusy pro cykloturisty, které zdejší dopravce vypravuje už několikátý rok po sobě, si získaly velkou...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Prostějov

Štítky cyklobus, Drahanská vrchovina, Prostějov, Přerov, Olomoucký kraj, Velký pátek, Rozstání, Jedovnice, okres Prostějov, Alena Rašková, ČSSD, okres Blansko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Velký pátek vyjede z Prostějova první cyklobus na Drahanskou vrchovinu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.