Počasí dnes26 °C, zítra30 °C
Pondělí 8. července 2024  |  Svátek má Nora
Bez reklam

Prostějovské letiště v šoku. Na Plumlovské přehradě utonul instruktor plavání průzkumného praporu

Prostějovské letiště truchlí. V pátek na Plumlovské přehradě utonul náčelník tělesné výchovy 102. průzkumného praporu, instruktor boje zblízka a vojenského plavání Stanislav Lánský. Přivolaní záchranáři třiapadesátiletému muži, sportovci tělem i duší, už nedokázali pomoci. Co bylo příčinou smrti, zatím není známo.

"V pátek nás zastihla opravdu smutná zpráva. Zcela nečekaně nás totiž opustil náš dlouholetý příslušník, kolega a hlavně kamarád Stanislav Lánský. Už od roku 2011 Standa působil jako náčelník tělesné výchovy praporu a staral se o naši fyzickou zdatnost. Standa, mimo jiné instruktor boje zblízka a instruktor vojenského plavání, byl ve svých 53 letech stále aktivní výsadkář, především ale sportovec tělem i duší," stojí na stránkách 102. průzkumného praporu z Prostějova.

Stanislav Lánský v pátek využil nádherného počasí a šel si zaplavat na Plumlovskou přehradu u Prostějova. Krátce po poledni se začal topit, lidé na břehu okamžitě zalarmovali hasiče a záchranáře, ale bylo už pozdě.

"Tonoucího muže vytáhli z vody hasiči a náš lékař přímo na místě zahájil resuscitaci. Bohužel se nepodařila a doktor nakonec musel konstatovat úmrtí, pacient byl bohužel ve vodě již delší dobu. Proč se začal topit, nedokážu říct, to ukáže až pitva," popsala tragickou událost mluvčí záchranářů Lucie Mikisková

Při autonehodě zemřel fotbalový brankář Martin Šustr. S ligou začínal v Olomouci

V jednatřiceti letech tragicky zemřel fotbalový brankář Martin Šustr. Smutnou zprávu přinesl web isport.cz. Podle informací Drbny zemřel někdejší gólman Brna, Olomouce či ostravského Baníku dnes ráno při autonehodě. Rodák z Boskovic naposledy...

Na sociálních sítích vyjadřují upřímnou soustrast již desítky lidí. "Takových hodných a ochotných lidí, jako jsi byl Ty, je opravdu málo. Vždy jsi mi poradil a pomohl. Na sport jsi byl odborník. Odpočívej v pokoji kamaráde. Budeš nám moc chybět," svěřil se například Petr Gottwald.

Náhlou smrt Stanislava Lánského si nikdo nedokáže vysvětlit. V zimě běžně chodil plavat na olomoucké jezero Poděbrady a po celý rok jezdil do práce na kole z Olomouce. Byl instruktorem sebeobrany, pravidelným dobrovolným dárcem krve, vedoucím na dětských táborech a nadšeným potápěčem. Byl rovněž prvním českým reprezentantem a dvojnásobným medailistou z mistrovství světa v Jiu Jitsu a sám kdysi na tréninku zachránil život kamarádovi.

"Sám už ale takové štěstí neměl. A bylo to právě jeho milované plavání, které se mu nakonec stalo osudným. Stando, odpočívej v pokoji a vždy modré nebe nad hlavou, kamaráde. Rodině a všem pozůstalým vyjadřujeme upřímnou soustrast," napsali jeho kolegové ze 102. průzkumného praporu. 

Hodnocení článku je 90 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FB 102. průzkumný prapor

Štítky smrt, utonutí, instruktor plavání, šok, letiště, 102. průzkumný prapor, Prostějov, plavání, Vodní nádrž Plumlov, Petr Gottwald, tělesná výchova

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prostějovské letiště v šoku. Na Plumlovské přehradě utonul instruktor plavání průzkumného praporu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.