Počasí dnes27 °C, zítra25 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

Studenti letos vyklidí koleje dříve. Budou zde ubytovaní účastníci letních Olympijských her pro mládež

Pracovníci Správy kolejí a menz Univerzity Palackého musí v druhé polovině června připravit téměř čtyři tisíce lůžek na takřka patnácti stech pokojích. Koleje budou totiž tvořit zázemí pro účastníky letní Olympiády dětí a mládeže.

Standardně jsou studenti na kolejích ubytovaní až do posledního červnového dne. Tentokrát budou muset koleje opustit už 19. „Pokoje musíme uklidit a nachystat na 26. června, kdy se k nám mladí sportovci sjedou,“ uvedl Libor Kolář, ředitel univerzitní správy kolejí a menz v tiskové zprávě.

Mladí sportovci budou ubytovaní po celém městě: v Neředíně, Chválkovicích, ve studentském kampusu na Envelopě i na kolejích Evžena Rošického, které jsou v těsné blízkosti Sportovní haly UP.

Ubytovací části ale nejsou jediné, které se na účastníky chystají. Pro sportovce se po celý den bude chystat stravování i v menze. Počet snídaní a večeří se blíží k dvaceti tisícům, obědů bude však zhruba o třetinu méně – dvanáct tisíc. „Je jich méně, protože tím, že se sportovci rozprostřou po celém kraji, tak obědy budou mít z části i mimo Olomouc,“ objasnil skutečnost ředitel.

Masožravé rostliny na Floře. Výstava Živé pasti představí vzácné unikáty

Na výstavě Živé pasti návštěvníci začátkem června zavítají do světa masožravých rostlin plného vzácných unikátů ve sbírkových sklenících v olomouckých Smetanových sadech. K vidění budou i desítky let staré rostliny, masožravé rostliny s velkými...

Kolář přiznal, že pro Správu kolejí a menz UP je podobná akce výjimečná. „Není to však nic, co bychom nebyli schopni zvládnout,“ navázal. S podobnými akcemi pro externí zájemce má Správa kolejí a menz v Olomouci zkušenosti, ne však v takovém počtu. „Podobně velkou akcí bylo setkání křesťanské mládeže před pěti lety a v minulosti jsme už účastníky dětské olympiády ubytovávali,“ vysvětlil Kolář.

„Přípravy na olympiádu jsou v plném proudu. Chystají se sportoviště i zázemí jak pro sportovce, tak pro fanoušky. Dobré jídlo a kvalitní odpočinek jsou po náročném výkonu důležitou samozřejmostí,“ řekl náměstek olomouckého hejtmana pro oblast sportu Michal Zácha (ODS). „Věřím, že si u nás sportovci svůj velký svátek užijí na maximum,“ doplnil.

Desátý ročník letní Olympiády dětí a mládeže začíná v neděli 26. června a potrvá až do čtvrtka 30. Na programu jsou soutěže ve dvaceti různých kategoriích, které se uskuteční na sportovištích v celém kraji.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Olomoucký kraj

Štítky Olomouc, Univerzita Palackého, Olympijské hry pro mládež, sport, koleje, SKM, Letní olympijské hry, Olympiáda dětí a mládeže, Univerzita Palackého v Olomouci, olympijské hry, Evžen Rošický, Michal Zácha, Neředín, ODS, Chválkovice

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Studenti letos vyklidí koleje dříve. Budou zde ubytovaní účastníci letních Olympijských her pro mládež  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.