Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Svátky Olomouce oživí nejen centrum města. Park dostane speciální osvětlení

Na koncert Moravské filharmonie ve speciálně nasvíceném parku či na historický průvod lákají Svátky města Olomouce, které bude hanácká metropole pořádat na začátku června. Jedním ze středobodů třídenního festivalu budou právě Smetanovy sady, kde proběhne také zábavně-naučný festival pro děti a rodiče.

Organizaci letošních Svátků města v historickém centru Olomouce už nepoznamenají protiepidemická opatření, oslavy budou probíhat v pátek a o víkendu. Historický průvod ke cti patronky města, který doprovodí ostatky sv. Pavlíny do chrámu sv. Mořice, vyrazí v pátek 3. května v 19 hodin z Horního náměstí. Ve Smetanových sadech se pak od půl deváté večer odehraje pod širým nebem koncert Moravské filharmonie

"Open air představení Moravského divadla nebo koncerty Moravské filharmonie pod širým nebem bývají fenomenální. Jsem přesvědčený, že i tento koncert plný skladeb Wolfganga Amadea Mozarta diváky nadchne," uvedl olomoucký primátor Miroslav Žbánek (ANO).

Handicapovaný právník z Mohelnice si odnesl Cenu Olgy Havlové

Martin Škurek roky pomáhá druhým navzdory svému handicapu. Za svou službu nyní získal prestižní ocenění – Cenu veřejnosti v rámci Ceny Olgy Havlové. Vítěze ze tří kandidátů vybrala veřejnost v online hlasování.

Dějištěm velké části programu Svátků města budou letos kromě historického centra Olomouce i Smetanovy sady. "Hlavním tématem letošních Svátků města budou světla. Chceme lidem ukázat, že krásnými světelnými efekty nemusí ožívat pouze památky, ale že stejně krásné mohou být po setmění i parky," uvedla primátorova náměstkyně Markéta Záleská (ODS). V pátek i v sobotu bude od 20:00 do půlnoci nasvícená Rudolfova alej, která se zároveň stane dějištěm sobotní zahradní slavnosti.

V pátek a v sobotu se ve Smetanových sadech odehraje zábavně-naučný festival pro rodiny s dětmi, který nabídne přehled aktivit a kroužků. Horní náměstí bude v pátek i sobotu patřit zejména koncertům, knižním a antikvariátním trhům a flerjarmarku. O pátečním podvečeru budou moci lidé vystoupat na radniční věž a v sobotu se zapojit do originální městské hry.

Nedělní program Svátků města bude už pouze ve Smetanových sadech, kde Nadace Bezpečná Olomouc připravila rodinný den plný her s dopravní a bezpečnostní tematikou. V 16:00 hodin zazní v hudebním altánu ve Smetanových sadech koncert Stanley´s Dixie Street Band jako první ze série promenádních koncertů. V 19:30 pak stand up Děláme to ve třech zahájí program open air scény Moravského divadla na Floře.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Olomouc Tourism

Štítky Kultura, festival, město, Olomouc, Svátky města, koncert, park, sad, Wolfgang Amadeus Mozart, Miroslav Žbánek, osvětlení, centrum města, Markéta Záleská, ANO 2011, Mořice, slavnost

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Svátky Olomouce oživí nejen centrum města. Park dostane speciální osvětlení  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.