Počasí dnes17 °C, zítra18 °C
Úterý 7. května 2024  |  Svátek má Stanislav
Bez reklam

V Jeseníkách začíná letní sezona. Hory nabízí bobové dráhy, bikeparky, ale i pískovcové sochy

V Jeseníkách začíná letní sezona, návštěvníkům nabízejí bikeparky, bobové dráhy, ale i půjčovny horských kol, koloběžek či elektrokol. Po technické přestávce se opět rozjely také lanovky, které místo lyžařů vyvážejí na hřebeny hor turisty či cyklisty. K novinkám patří nová bobová dráha na Kraličáku, výstava pískových soch na Kopřivné či sedmnáctikilometrový sjezd na koloběžkách v Kopřivné.

Areál Kraličák otevře 1. července novou bobovou dráhu u dolní stanice lanovky ve Stříbrnicích. Kilometr dlouhá trasa, jejíž vybudování stálo 35 milionů korun, je na černé sjezdovce a návštěvníkům nabídne dva karusely, tedy otočky o 360 stupňů, a dojezd do tunelu. "Bobovou dráhu jsme se snažili udělat co nejzajímavější, viditelnou po celé její délce tak, aby rodiče mohli sledovat svoje ratolesti. Dva karusely a tunel jsou jediné v ČR v současné době. Každý bob má své jméno, včetně rozdílně barevných proužků na kapotě," uvedl majitel areálu a investor Dušan Juříček. Během léta chystá areál i řadu akcí, první z nich bude 5. července koncert Báry Basikové & Blue Cimbal, uskuteční se na vrcholu kopce Štvanice.

Novinky nabízí také areál v Kopřivné. Příští sobotu se tam otevře expozice dřevěných a pískových soch s inspirací z pohádek, sochy ze dřeva budou přitom řezbářští mistři tvořit i před očima návštěvníků. Lyžaře ve středisku vystřídali bikeři, kterým areál nabízí šest tratí o celkové délce 12 kilometrů. Středisko pro ně nabízí Bike kempy a letos také netradiční tábor pro malé i velké bikery od osmi do 15 let, s celodenní bike výuku s instruktory.

Bezzásahové zóny v Jeseníkách už mají dva a půl tisíc hektarů. Je to naše vítězství, tvrdí ochránci přírody

Na téměř dva a půl tisíce hektarů se nyní v nejcennějších oblastech Jeseníků rozšířily podle ekologů klidové a bezzásahové zóny. Ochránci přírody tvrdí, že je to jen díky vytrvalé kritice špatných rozhodnutí správy chráněné krajinné oblasti. Její...

Na bikery se zaměřuje také středisko Kouty, v areálu pro ně nabízí hned několik tras všech náročností. Letos zde mají návštěvníci horní nádrže přečerpávací elektrárny Dlouhé Stráně možnost využít nejdelšího sjezdu na koloběžkách v ČR. Trasa je dlouhá 17 kilometrů, vede od horní nádrže do areálu Kouty. Pro letní vyžití nabízí areál také Balanc park s překážkami, sítěmi či trampolínami.

Své areály mají přes léto otevřená i střediska v níže položených oblastech. Například v Hlubočkách na Olomoucku si mohou návštěvníci užít například jízdu na bobové dráze. Bobovou dráhu nabízí také nedaleký areál v Hrubé Vodě, novinkou je zde tubingová dráha v nafukovacích kruzích na trase 160 metrů.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Horský areál Kraličák

Štítky sezóna, léto, bobová dráha, bikepark, rekreace, hory, Jeseníky, socha, Kopřivná, lanová dráha, Česko, výstava, horské kolo, Bára Basiková

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jeseníkách začíná letní sezona. Hory nabízí bobové dráhy, bikeparky, ale i pískovcové sochy  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.