Počasí dnes19 °C, zítra22 °C
Neděle 19. května 2024  |  Svátek má Ivo
Bez reklam

Turisté se dostanou snadněji k Lovecké chatě v Litovelském Pomoraví. Cesta má asfaltový povrch

Pohodlnější jízdu na kole či procházku po Litovelském Pomoraví u Horky nad Moravou na Olomoucku zajistí cyklistům a výletníkům opravená cesta k Lovecké chatě, která má po rekonstrukci asfaltový povrch. Rekonstrukce téměř osmi set metrů dlouhého úseku stála devět milionů korun.

"Komunikace má kompletně nový povrch, odvodňovací příkopy a sjezdy pro těžkou techniku, které vedou na ostatní lesní komunikace. Po rekonstrukci jsou teď nové i dva mosty. A co je důležité, cesta má nové konstrukční vrstvy a stabilní podloží," uvedl ředitel Lesů města Olomouce David Janásek.

Stavební práce ovlivnily provoz na oblíbené trase do Litovelského Pomoraví už loni v létě. "K rekonstrukci jsme ale museli přistoupit, protože cesta byla v havarijním stavu a dál ji nešlo odkládat. Opravovaný úsek trasy tak navázal na už opravenou část lesní cesty k Lovecké chatě a dál do Litovelského Pomoraví, kterou se podařilo dokončit loni," uvedl olomoucký primátor Miroslav Žbánek (ANO).

Opozice zuří kvůli zkáze v přírodní rezervaci Království. Po kácení zmizelo jeden a půl hektaru vzácného lesa

Olomoucká opozice ostře kritizuje masivní kácení v přírodní rezervaci Království, kde vznikla měsíční krajina. Městské lesy podle ní zvolily nejjednodušší a nejlevnější řešení, které však má zdrcující dopady na životní prostředí. Vznikal zde...

V městských lesích podle Janáska pokračují i jiné investice. V červnu byla zahájena oprava další části lesní cesty Huzovská. Vozovka tam bude rozšířena na jednotnou šířku čtyři metry včetně krajnice. Náklady tohoto projektu činí 13 milionů a jejich část pokryje dotace.

"Prostřednictvím investic a také novými výsadbami vracíme městským lesům, které silně zasáhla kůrovcová kalamita, alespoň zčásti to, co nám dávají. V posledních třech letech jsme v nich uskutečnili investice za téměř 30 milionů korun. Zhruba osm milionů korun z toho jsme získali na dotacích z Programu rozvoje venkova," uvedl Žbánek.

V roce 2019 byla v Litovelském Pomoraví zahájena rekonstrukce cesty od Tří mostů až po Loveckou chatu za více než sedm milionů korun, která byla dokončena v roce 2020. Opravou za více než šest milionů prošel tehdy i téměř dvoukilometrový úsek lesní cesty Huzovská. Dalšími velkými investicemi byla v roce 2020 rekonstrukce dvou mostů v CHKO Litovelské Pomoraví u obce Březové a Huzová celkem za šest milionů korun.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Město Olomouc/Radka Štědrá

Štítky cesta, oprava, povrch, Lovecká chata, Litovelské Pomoraví, rekreace, Olomouc, CHKO Litovelské Pomoraví, chata, rekonstrukce, Olomoucký kraj, investice, Horka nad Moravou, Miroslav Žbánek, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Turisté se dostanou snadněji k Lovecké chatě v Litovelském Pomoraví. Cesta má asfaltový povrch  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.