Počasí dnes27 °C, zítra27 °C
Čtvrtek 18. července 2024  |  Svátek má Drahomíra
Bez reklam

V týdnu se bude oteplovat. O víkendu mohou teploty vyšplhat až na 36 stupňů

Na tento týden meteorologové předpovídají pěkné počasí. Olomoucký kraj i celou republiku bude ovlivňovat tlakový výše, která se bude přes střední Evropu přesunovat k východu. Kolem ní k nám bude postupně proudit velmi teplý vzduch od jihozápadu. O víkendu mohou teploty vyšplhat až ke 36 stupňům.

V první polovině týdne se podle předpovědi bude postupně oteplovat. Ve středu a ve čtvrtek počasí ovlivní slabá fronta, za ní se bude přes střední Evropu přesunovat k východu tlaková výše a kolem ní k nám bude na konci týdne proudit velmi teplý vzduch od jihozápadu.

O víkendu bude jasno až polojasno, ojediněle bouřky. "Nejvyšší denní teploty v sobotu a v neděli zpočátku 26 až 30 stupňů, postupně 32 až 36 stupňů," uvádí předpověd Českého hydrometeorologického ústavu na tento týden.

V Moravském Berouně na Olomoucku ve středu pozdě odpoledne bouřky a kroupy poškodily několik střech a automobily. Na místě zasahovalo několik jednotek hasičů včetně lezeckého družstva. Škody půjdou do milionů korun. Hasiči střechy provizorně...

Olomoucký kraj na tom bude podobně. "V pondělí bude po přední straně tlakové výše nad Britskými ostrovy ještě proudit chladný vzduch od severozápadu. Bude polojasno až oblačno, ojediněle přeháňky. Nejvyšší teploty 20 až 23 stupňů a mírný severozápadní vítr," uvedl v předpovědi pro Olomoucký kraj Zbyněk Návrat z ostravské pobočky Českého hydrometeorologického ústavu.

V dalších dnech teploty porostou, už ve čtvrtek v Olomouckém kraji vyšplhají na 29 stupňů. Lidé se však musí připravit na to, že kvůli frontě bude ve čtvrtek ještě zataženo. Přeháňky v tomto týdnu meteorologové očekávají jen ojediněle.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky předpověď, počasí, oteplení, vedra, Olomoucký kraj, Česká republika, ČHMÚ, střední Evropa, Český hydrometeorologický ústav, Britské ostrovy

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V týdnu se bude oteplovat. O víkendu mohou teploty vyšplhat až na 36 stupňů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.