Počasí dnes15 °C, zítra17 °C
Pátek 26. dubna 2024  |  Svátek má Oto
Bez reklam

Stavební úřad nařídil odstranění garáží, které ve Vrahovicích načerno postavil podnikatel Wolker. Ten zkrachoval

Stavební úřad v Prostějově po třech letech nařídil odstranění garáží, které ve čtvrti Vrahovice načerno postavil prostějovský podnikatel Tomáš Wolker. Ten mezitím zkrachoval, nelegální garáže tak budou muset zbourat buď insolvenční správce, nebo budoucí majitelé pozemků.

Podnikatel Tomáš Wolker postavil v prostějovské čtvrti Vrahovice tři řady garáží v rozporu s územním plánem a bez stavebního povolení. V roce 2019 na to upozornil spolek architektů Prostor Prostějov. Wolker poté žádal o dodatečné povolení stavby, neuspěl a stavební úřad nyní rozhodl, že nelegální garáže musí zmizet.

"Vlastník stavby neprokázal, že stavbu lze dodatečně povolit, a ani neprokázal, že se jedná o řádně povolenou stavbu, což je patrné i ze skutečnosti, že požádal o dodatečné povolení. Stavební úřad zjistil skutečnosti, které vedly k porušení stavebního zákona a jiných právních předpisů, a proto nařídil odstranění předmětné stavby," uvedla v rozhodnutí právnička Stavebního úřadu Magistrátu města Prostějova Barbora Nadymáčková.

Stanovisko zkrachovalého podnikatele Wolkera není k dispozici. Wolker nebere telefon a nereaguje ani na otázky poslané SMS a e-mailem.

Prostějovský podnikatel Wolker postavil načerno garáže. Nyní skončil v úpadku

Prostějovský podnikatel Tomáš Wolker, který ve čtvrti Vrahovice postavil načerno garáže, přivedl svou stejnojmennou firmu ke krachu. Krajský soud v Brně před pár dny vyhlásil úpadek firmy, minimálně dvěma společnostem Wolker dluží přes 3,8...

Načerno postavené garáže jsou již dlouhou dobu normálně v provozu, využívají je například obyvatelé přilehlých rodinných domů, které Wolker také stavěl. "To jsem netušila. Vždyť většina garáží už je dávno pronajatá. To by se stávat nemělo," kroutila před časem hlavou žena, která si na příjezdové cestě ke garážím chystala k odjezdu své auto.

Tito lidé o své garáže s největší pravděpodobností přijdou. "Povinnost uloženou tímto rozhodnutím bude plnit insolvenční správce, popřípadě osoba, který nabyde předmětné pozemky v souvislosti se zpeněžením majetkové podstaty podle insolvenčního zákona," potvrdila v rozhodnutí právnička stavebního úřadu Nadymáčková.

Krajský soud v Brně vyhlásil úpadek Wolkerovy firmy letos na začátku roku. Soud vyhověl návrhu dvou společností z Ostravy a Prahy, kterým Wolker v souvislosti s výstavbou rezidenční lokality Nová Kasárna v Krnově dluží přes 3,8 milionu korun.

Hodnocení článku je 72 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Prostor Prostějov

Štítky černé garáže, odstranění, rozhodnutí, stavební úřad, Tomáš Wolker, insolvence, Vrahovice, Prostějov, garáž, Krajský soud v Brně, Praha, Ostrava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Michal Holub

Když úředníkům trvá tři roky takové triviální rozhodnutí, tak tohle odstranění by měli zaplatit všichni úředníci stavebního úřadu v četně jejich právničky poměrově dle výše měsíčního příjmu (ne platu ale příjmu = včetně prémií a odměn). Takhle se v práci flákat někdo v soukromé firmě tak už dávno letěl na dlažbu. MDH

Pondělí, 15. srpna 2022, 11:58Odpovědět

Stavební úřad nařídil odstranění garáží, které ve Vrahovicích načerno postavil podnikatel Wolker. Ten zkrachoval  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.