Počasí dnes13 °C, zítra13 °C
Neděle 6. října 2024  |  Svátek má Hanuš
Bez reklam

Vstupné na olomouckou výstavu Flora po několika letech podražilo. Lidé nyní zaplatí 170 korun

Olomoucké Výstaviště Flora kvůli rostoucím nákladům na provoz areálu a pořádání výstav po několika letech zdražilo vstupné na přehlídky květin, ovoce a zeleniny Flora Olomouc, které každoročně navštíví desítky tisíc lidí. Cena jedné vstupenky vzrostla o deset korun na 170 korun, podražily i vstupenky koupené přes internet.

Cena základní vstupenky na výstavy Flora zakoupené on-line vzrostla ze 140 korun na 167 korun. Rodinné vstupné pro dvě dospělé osoby a nejvýše tři děti na místě podražilo na 400 korun z 320 korun. Při on-line nákupu rodina letos zaplatí 390 korun, loni to bylo 280 korun. Nezvýšilo se vstupné pro děti, které za vstup na podzimní Floru zaplatí 70 korun. Na původní výši 110 korun zůstaly také vstupenky pro seniory a studenty, jde o vstupenky zakoupené u vchodu do areálu. Při nákupu on-line ale jejich cena vzrostla z 90 korun na 106 korun.

Mluvčí Výstaviště Flora Michal Poláček řekl, že zvýšením cen vstupného společnost reaguje na vysokou inflaci. "Všeobecné prudké zdražování se negativně projevilo i u stavebního a floristického materiálu, jenž je pro výstavy Flora Olomouc nezbytný. V zájmu zachování kvality a dalšího rozvoje podzimní výstavy Flora Olomouc – Hortikomplex jsme tak museli cenu vstupného mírně upravit," uvedl Poláček, podle kterého je i přesto o podzimní výstavu velký zájem. "Věříme, že si k nám naši návštěvníci opět najdou cestu. Program je skutečně bohatý a návštěvníci budou spokojeni," dodal.

FOTOGALERIE: Zkumavky, květiny a výpěstky. Podzimní Flora přiblíží i taje genetiky

Pod pětimetrové oblouky plné květin vyrazili ve čtvrtek první návštěvníci letošní podzimní etapy výstavy Flora Olomouc. Nejen hlavní expozice v pavilonu A tradičně nejvíce lidí přivítá v průběhu víkendu, k vidění jsou tuny ovocných a zeleninových...

Podzimní Flora byla v Olomouci zahájena dnes a potrvá do neděle. Její součástí jsou zahradnické trhy, festival gastronomie a nápojů Olima i mezinárodní včelařská výstava Hanácká včela. Letošní podzimní Flora připomíná 200. výročí narození Gregora Mendela, který objevil základní principy dědičnosti. Hlavní expozice v pavilonu A ponese název Plody otce genetiky.

Loni podzimní etapu výstavy ovoce a zeleniny Flora Olomouc-Hortikomplex navštívilo asi 20 tisíc lidí, což byl v meziročním srovnání více než dvojnásobný počet. Návštěvnost podzimní Flory v roce 2020 totiž výrazně poznamenala sílící pandemie koronaviru a na výstavu se tehdy přišlo podívat jen 9000 lidí. Počet návštěvníků loňské podzimní Flory byl srovnatelný s dobou před pandemií.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Stanislav Heloňa

Štítky Flora, vstupné, cena, zdražení, výstava, Olomouc, vstupenka, květena, Flora Olomouc, pandemie covidu-19, Gregor Mendel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Vstupné na olomouckou výstavu Flora po několika letech podražilo. Lidé nyní zaplatí 170 korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.