Počasí dnes28 °C, zítra27 °C
Středa 26. června 2024  |  Svátek má Adriana
Bez reklam

ZAŘÍ 2022: Z radnice v Olomouci odchází ODS, konec koncertů na Hloučele, zabité meče

Září se neslo ve znamení politických kampaní a následných komunálních voleb, v Olomouci radnici opouští ODS a KDU-ČSL. Čtenáře zaujaly i další témata, jako například konec koncertů na Hloučele u Prostějova, nález zabitých mečů u Němčic nad Hanou, velkoplošné malby v Olomouci, nový úsek dálnice u Olomouce nebo úmrtí zpěváka Pavla Nováka.

Příští čtyři roky povede Olomouc koalice vítězného hnutí ANO, ProOlomouc a Pirátů a spOlečně. Rozhodl o tom klub zastupitelů ANO, který tak odmítl sdružení SPOLU. ODS a KDU-ČSL na radnici v Olomouci končí. Primátorem zůstane Miroslav Žbánek z ANO.

Příští čtyři roky povede Olomouc koalice vítězného hnutí ANO, ProOlomouc a Pirátů a spOlečně. Dnes o tom rozhodl klub zastupitelů ANO, který tak odmítl sdružení SPOLU. ODS a KDU-ČSL na radnici v Olomouci končí. Primátorem zůstane Miroslav Žbánek.

S oblíbenými koncerty v lesoparku Hloučela v Prostějově, na které chodily tisíce lidí, je konec. Úřady varovaly provozovatele občerstvení, ať okamžitě ukončí hudební večírky, protože na ně nemají kolaudaci. Provozovatelé to považují za šikanu.

Konec koncertů na Hloučele. Úřady vyzvaly provozovatele, ať okamžitě ukončí hudební večírky

S oblíbenými koncerty v lesoparku Hloučela v Prostějově, na které chodily tisíce lidí, je zřejmě konec. Úřady varovaly provozovatele občerstvení, ať okamžitě ukončí hudební večírky, protože na ně nemají kolaudaci. Provozovatelé to považují za...

Při průzkumu jednoho z nejvýznamnějších keltských sídlišť u Němčic nad Hanou na Prostějovsku archeologové narazili na takzvané zabité meče. Úmyslně poškozené zbraně mohly souviset se smrtí bojovníka nebo s ukončením rituálních aktivit s ohledem na rozvoj obchodu a výroby.

U Němčic nad Hanou archeologové objevili zabité meče. Šlo o keltský rituál po smrti bojovníka

Při průzkumu jednoho z nejvýznamnějších keltských sídlišť u Němčic nad Hanou na Prostějovsku archeologové narazili na takzvané zabité meče. Úmyslně poškozené zbraně mohly souviset se smrtí bojovníka nebo s ukončením rituálních aktivit s ohledem...

Několik nových velkoplošných maleb neboli muralů ozvláštnilo fasády v Olomouci během dalšího ročníku Street Art festivalu. Do Olomouce zavítali tvůrci z Rakouska, Izraele, Itálie, Polska či Austrálie. Právě australský výtvarník s uměleckým jménem DREZ dal novou podobu boční stěně Moravského divadla Olomouc.

FOTOGALERIE: V Olomouci září nové muraly. Budovu divadla ozvláštnilo optické umění

Několik nových velkoplošných maleb neboli muralů ozvláštnilo fasády v Olomouci během dalšího ročníku Street Art festivalu. Do Olomouce zavítali tvůrci z Rakouska, Izraele, Itálie, Polska či Austrálie. Právě australský výtvarník s uměleckým jménem...

Komfortnější propojení dálničního obchvatu Olomouce ve směru od Brna na Hradec Králové zaznamenává v přípravné fázi další pokroky. Pro tříkilometrovou stavbu D35 Křelov – Slavonín má Ředitelství silnic a dálnic zajištěno výraznou většinu potřebných pozemků. Investice za zhruba miliardu korun má eliminovat nutnost průjezdu na této trase přes frekventovaný kruhový objezd u Globusu.

Nový úsek dálnice odkloní dopravu od rondelu u Globusu. Stavět se má za dva roky

Komfortnější propojení dálničního obchvatu Olomouce ve směru od Brna na Hradec Králové zaznamenává v přípravné fázi další pokroky. Pro tříkilometrovou stavbu D35 Křelov – Slavonín má Ředitelství silnic a dálnic zajištěno výraznou většinu...

Stejnojmenný syn známého přerovského zpěváka Pavla Nováka zemřel. Sedmapadesátiletý muž, po kterém bylo vyhlášeno pátrání, zemřel na Pelhřimovsku. Věnoval se rovněž zpěvu. 

Stejnojmenný syn známého přerovského zpěváka Pavla Nováka zemřel. Sedmapadesátiletý muž, po kterém bylo vyhlášeno pátrání, zemřel na Pelhřimovsku. Věnoval se rovněž zpěvu.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Stanislav Heloňa

Štítky přehled, září, 2022, Olomoucká Drbna, Olomouc, koncert, ODS, radnice, Hloučela, Pavel Novák, KDU-ČSL, Prostějov, Němčice nad Hanou, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

ZAŘÍ 2022: Z radnice v Olomouci odchází ODS, konec koncertů na Hloučele, zabité meče  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.