Počasí dnes22 °C, zítra23 °C
Úterý 14. května 2024  |  Svátek má Bonifác
Bez reklam

Lego zaplaví Áčko. Výstaviště Flora hostí festival Svět kostek

Po třech letech se vrací mezinárodní výstava Svět kostek, která přináší nejen dětem rozmanité zážitky se světoznámou stavebnicí LEGO. Letos se akce ještě rozroste a hostit ji bude olomoucké Výstaviště Flora. Návštěvníci se mohou těšit na rekordní ruské kolo či šest obřích projektů a řadu dalších atrakcí.

Mezinárodní výstava LEGO® modelů Svět kostek Olomouc bude v sobotu i v neděli otevřená v pavilonu A olomouckého výstaviště od 9 hodin. V sobotu 15. října bude končit v 18 hodin, v neděli o hodinu dříve.

Návštěvníci budou moci mimo jiné obdivovat obří funkční ruské kolo zapsané v Guinnessově knize rekordů, velké kolejiště o rozloze desítek metrů čtverečních s jezdícími vlaky, temné bludiště se zářícími LEGO® sochami, robotiku z LEGO® Mindstorms a celou řadu dalších pohyblivých, statických i svítících modelů.

Připravené budou hromady kostek na hraní, soutěže pro děti, obchody se stavebnicemi a speciálními LEGO® dílky a doplňky ze zahraničí, kavárna, mozaiková stěna z kostek, občerstvení s posezením a bohatý doprovodný program. „V plánu jsou živé videopřenosy ze staveb dalších modelů přenášené na velkou LED obrazovku,“ podotkl mluvčí Výstaviště Flora Olomouc Michal Poláček.

Podzimní Floru navštívilo skoro 20 tisíc lidí. Tuny zeleniny a ovoce zamířily na charitu i do zoo

Nabitý program a atraktivní expozice podzimní etapy Flory Olomouc přilákaly na výstaviště takřka 20 tisíc návštěvníků. Letošní ročník byl oslavou významného výročí zakladatele genetiky Gregora Mendela i kvalitních výpěstků tuzemských zemědělců....

 

Světoznámá stavebnice zaplní doslova celý pavilon A. Nejen hlavní plochu, ale i galerii v prvním patře a obě podlaží nové přístavby. Dohromady budou v pavilonu A k vidění stovky unikátních staveb od desítek českých i zahraničních stavitelů. Ti navíc spojí síly a na letošním 6. ročníku výstavy Svět kostek Olomouc společně představí unikátní obří projekty.

„Letos půjde o pět obřích projektů, z nichž některé měří i přes šest metrů: zoologickou zahradu, středověkou vesnici, historické město, Vánoční elfí vesnici a Perníkovou vesnici. Dohromady se na společných projektech podílela téměř stovka stavitelů,“ uvedl zakladatel Světa kostek Olomouc Tomáš Kašpařík, který tuto jedinečnou akci spolupořádá se společností Výstaviště Flora Olomouc.

Kratší provoz, chladnější prostředí. Bazény v kraji řeší milionové skoky v nákladech na energie

S narůstajícími náklady za energie se potýkají i plavecké a relaxační areály v Olomouckém kraji. V Šumperku přistoupil provozovatel ke zkrácení provozní době Aquacentra, varianty úspor zvažují i v dalších městech. Změny cen elektřiny či zemního...

Ve světě LEGO® je Tomáš Kašpařík známou osobností a znalcem, navíc je účastníkem televizní soutěže LEGO MASTERS. „Svět kostek Olomouc se letos koná po šesté a každý rok co do počtu návštěvníků roste. Minulý i předminulý rok se však neuskutečnil kvůli koronaviru. Naposledy se tak konal v roce 2019 v hale olomoucké Střední školy polytechnické v Rooseveltově ulici, kde zabral přes tisíc metrů čtverečních. Bylo jasné, že potřebujeme ještě větší a prestižnější prostory. Vybral jsem si Výstaviště Flora Olomouc, s nímž letošní 6. ročník spolupořádám. Svět kostek Olomouc se bude moci tentokrát rozprostřít na víc než dva a půl tisíce metrů čtverečních,“ prozradil Tomáš Kašpařík.

Sám výstavu obohatí vlastními stavbami. Je autorem 3,65 metru vysokého funkčního ruského kola, jenž je od roku 2019 zapsané v Guinnessově knize rekordů, soch inspirovaných počítačovou hrou Minecraft v životní (dětské) velikosti anebo ledových svítících soch sestavených z desetitisíců průhledných kostek.

Zájemci o výstavu mohou využít i možnost koupě lístků přes internet, což jim zrychlí i vstup do prostor pavilonu. „Nákup online vstupenek je navíc výhodný nejen díky nižší ceně, ale i díky tomu, že pro návštěvníky se zakoupenými online vstupenkami bude v pavilonu A otevřen speciální – samostatný vstup s přednostním odbavením,“ vysvětlila v tiskové zprávě Eva Fuglíčková, ředitelka Výstaviště Flora Olomouc.

Hodnocení článku je 84 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Výstaviště Flora Olomouc

Štítky výstava, expozice, Lego, stavebnice, Svět kostek, Olomouc, projekt, pavilon, festival, metr čtvereční, socha, Flora Olomouc, Guinnessova kniha rekordů, květena, Výstaviště Flora Olomouc, a.s.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Lego zaplaví Áčko. Výstaviště Flora hostí festival Svět kostek  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.