Počasí dnes18 °C, zítra19 °C
Sobota 18. května 2024  |  Svátek má Nataša
Bez reklam

Přerov odpálí na Mikuláše pekelný ohňostroj. V Olomouci se objeví krampus čerti

Mikulášský program na náměstí T. G. Masaryka v Přerově oživí v pondělí ohňostrojná show. Po víkendu plném akcí pro děti dorazí mikulášská družina i do centra Olomouce. Intenzivnější pekelný zážitek pak připravuje olomoucká skupina Krampus čertů, která bude diváky děsivě bavit nedaleko radnice.

Přerov v následujících týdnech plánuje hned dva ohňostroje, první z nich připadá na mikulášské pondělí. Na náměstí T. G. Masaryka dorazí odpoledne Mikuláš se svou družinou, program s taneční skupinou Duckbeat začíná od 17 hodin. S úderem osmnácté začne pyrotechnická show s pekelným tématem. Ohňostroj potrvá šest a půl minuty a bude rozdělený do tří částí. „První část říká: Budeme v pekle -  a to má speciální váhu. Nezáleží, jak je kdo těžký, ale jak hřešil. Druhá část upozorňuje: Jestli bude na náměstí Dorota Máchalová, ať se má na pozoru. Nevíme, jestli si ji čerti nechtějí odnést do pekla. A třetí část ukončuje tato myšlenka: Spát asi nepůjdeme, protože jak víme, čert nikdy nespí. No a pokud by si čerti chtěli někoho odnést, stačí říct, že budete v pekle pracovat, a to se jim vůbec nebude líbit,“ nastínil přerovský ohněstrůjce Pavel Novák pro webové stránky města.

Druhý ze série ohňostrojů v Přerově připadá tradičně na Nový rok, efekty rozzáří nebe i hladinu řeky Bečvy 1. ledna od 18 hodin.

Prostějov chystá na Silvestra precizní ohňostrojnou show. Bude čtyřikrát dražší než v Olomouci

Po covidové odmlce se mohou příznivci pyrotechnických efektů opět těšit na novoroční či silvestrovské ohňostroje v režii měst a obcí. Slavnostní ohňostrojné ukončení roku ve velkolepějším pojetí plánuje Prostějov, který bude mít přibližně...

Mikuláš dorazí odpoledne také do centra Olomouce. Pro nadílku mohou rodiče s dětmi zavítat na pódium u sloupu Nejsvětější Trojice. Od 17 hodin pak je pro malé návštěvníky vánočních trhů připravené na pódiu vystoupení Zpívánky strýčka Líčka.

Přibližně ve stejný čas přitom o kousek dál proběhne strašidelný rej čertů krampus. Olomoucká skupina strašidel inspirovaná alpskými rohatými příšerami bude mít své hlavní stanoviště u cukrárny Madlen na pomezí Horního a Dolního náměstí. V posledních letech stále oblíbenější přehlídky hrůzných převleků se letos konaly již v několika městech a obcích regionu, zřejmě největší pochod krampusáků se chystá na sobotu 17. prosince. Historické jádro Olomouce by mělo kolem 20 hodiny obsadit na čtyřicet pekelníků v propracovaných maskách.

Děsivá Krampus show v Olomouci táhne. Masku vyřezávám sto padesát hodin, říká šéf čertovské skupiny

I v ulicích hanácké metropole je možné narazit na rohaté příšery zvané Krampus. Rakouská či německá děsivá obdoba čertů před pár lety učarovala Martinovi Šubovi z Olomouce, a tak se pustil do výroby masek a kostýmů. Nadšení mu vydrželo, nyní má...

„Bude to krampusový průvod v podobě, jakou známe například ze Salzburgu v Rakousku. Mělo by jít o zhruba pětačtyřicet děsivých čertů, kteří půjdou z Horního náměstí až na tržnici,“ přiblížila mluvčí olomouckých vánočních trhů Monika Řehulková.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Stanislav Heloňa

Štítky Ohňostroj, Mikuláš, ohňostroj Přerov, Krampus, čerti, nadílka, Olomouc

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Přerov odpálí na Mikuláše pekelný ohňostroj. V Olomouci se objeví krampus čerti  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.