Počasí dnes19 °C, zítra24 °C
Pátek 3. května 2024  |  Svátek má Alexej
Bez reklam

VIDEO: Na Mohelnicku celníci zabavili padělané kabelky a hračky za 800 tisíc korun. Šlo o světoznámé značky

Před Vánocemi se olomoučtí celníci zaměřili na kontroly padělaného zboží, které by mohlo skončit po stromečkem. Na Mohelnicku dopadli prodejce, který nabízel padělky světoznámých značek, jako Armani, Chanel, L.O.L. nebo Hasbro, a zabavili mu zboží za 800 tisíc korun.

Celníci kryli lihovou mafii okolo Radka Březiny. Olomoucké zastupitelství je posílá k soudu, škody jsou miliardové

Vrchní státní zastupitelství v Olomouci posílá k soudu čtyři bývalé nebo současné celníky, kteří dlouhé roky pomáhali a kryli lihovou mafii okolo Radka Březiny, a další dva členy tohoto gangu. Škoda je téměř sedm miliard, obžalovaných hrozí až 16...

"Pozornosti celníků neunikl druhý prosincový týden prodejce na Mohelnicku, který se pokoušel prodávat různé zboží, jenž vykazovalo známky padělku. Jednalo se přitom o světoznámé značky Armani, Chanel, panenky značky L.O.L. nebo hračky od společnosti Hasbro. Celková hodnota originálních výrobků byla vyčíslena na částku přesahující 800 tisíc korun," potvrdil mluvčí celníků David Kubenz.

Padělané zboží celníci zabavili a skončilo ve skladu celního úřadu. Prodejci za to hrozí pokuta až do výše jednoho milionu korun.

V případě hraček jsou padělky velmi často jen těžko rozeznatelné od originálu. Mluvčí celníků však varuje, že falešné hračky mají nízkou kvalitu a mnohdy obsahují i vyšší množství ftalátů a dalších nebezpečných látek, které mohou mít negativní vliv na zdraví dětí.

"Od začátku letošního roku se celníkům v Olomouckém kraji podařilo vypátrat padělané zboží, jehož hodnota by v cenách originálních výrobků činila téměř 5 milionů korun," dodal v tiskové zprávě mluvčí celníků. Nejčastěji šlo o nelegálně používané ochranné známky, kdy je na zboží neoprávněně umístěná registrovaná značka. Pokud má celní správa podezření, že jde o padělky, zboží může zajistit.

Hodnocení článku je 52 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Celní správa ČR

Štítky padělky, zboží, značky, celní správa, prodejce, Mohelnicko, Vánoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

VIDEO: Na Mohelnicku celníci zabavili padělané kabelky a hračky za 800 tisíc korun. Šlo o světoznámé značky  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.