Počasí dnes18 °C, zítra20 °C
Středa 8. května 2024  |  Svátek má Statní svátek
Bez reklam

Zábavní pyrotechnika zapálila v centru Olomouce střechu. Silvestr byl bouřlivý. Záchranka měla rekordní počet případů

, aktualizováno 1. ledna 2023, 13:58

Zábavní pyrotechnika byla dnes kolem třetí hodiny ráno příčinou požáru střechy v dvorním traktu diskotéky v centru Olomouce. Personál a hasiči plameny rychle zlikvidovali. Celkem hasiči v Olomouckém kraji měli na Silvestra a dnes ráno 21 zásahů. Záchranka hlásí rekordní počet případů.

Dvanáct lidí se mezi Němčicemi nad Hanou a Výšovicemi na Prostějovsku zranilo při nehodě osobního vozu a traktoru, který na vlečce převážel myslivce. Na místě zasahoval i vrtulník letecké záchranné služby. Silnice byla uzavřená.

Do Nového roku hasiči vstoupili zásahem, který byl nahlášen již šest minut po půlnoci. Na zahradě rodinného domu v Mikulovicích na Jesenicku hořelo pět vzrostlých tújí, plameny se podařilo rychle dostat pod kontrolu.

"Požár střechy menšího rozsahu jsme likvidovali po třetí hodině v centru Olomouce v Riegrově ulici ve dvorním traktu místní diskotéky. Díky pohotové reakci personálu se plameny nerozšířily ze střechy kanceláře na další části rozlehlého objektu. Při příjezdu jsme rychle požár zlikvidovali. Událost se obešla bez zranění. Příčinou je nedbalost při používání pyrotechniky," uvedla mluvčí hasičů Lucie Balážová. Škoda je 40 tisíc korun.

Od šesté hodiny večerní na Silvestra až do dnešního rána museli hasiči v Olomouckém kraji řešit 21 událostí, z toho 16 požárů. Kromě střechy a tújí šlo o popelnice a kontejnery na odpad, hasiči vyjížděli například do Olomouce, Přerova, Prostějova, Šumperku i Hluboček. Hasiči asistovali také u jedné dopravní nehody. Krátce před sedmou hodinou večer osobní auto mezi Krákořicemi a Šternberkem na Olomoucku narazilo do stromu, nehoda měla jedno zranění.

Zbytek byly zásahy, jako jsou otevření bytu, zaseklé výtahy nebo transporty pacientů. "Nejvíce událostí jsme řešili na Olomoucku a Přerovsku. Počet je srovnatelný s předchozími lety," podotkla mluvčí hasičů.

Z hlediska policie se silvestrovská noc obešla bez větších problémů. Policisté vyjížděli k několika případům hořících kontejnerů a řešili také nebezpečné zacházení s pyrotechnikou. "Ve zvýšené míře jsme zaznamenali spory mezi osobami pod vlivem alkoholu a také případy spojené s rušením nočního klidu. Z vážnějších případů řešíme dvě noční loupeže. Na linku 158 jsme přijali 121 oznámení, z nichž bylo 6 dopravních nehod, které se obešly bez vážnějších následků," sdělila mluvčí policie Miluše Zajícová.

Naopak záchranka hlásí rekord. "Oproti loňskému silvestrovskému veselí byly letošní oslavy příchodu nového roku značně bouřlivější. Opět jsme zlomili rekordy v číslech výjezdů," potvrdila na sociálních sítích mluvčí Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje Lucie Mikisková.

Přes den měli lékaři 125 výjezdů a přes noc 105, což je enormní číslo. Nejčastěji zasahovali v Olomouci a Prostějově. "Výjezdy k úrazům spojeným s pyrotechnikou byly čtyři, z toho tři se týkaly poranění oka, další pak amputace palce horní končetiny," uvedla mluvčí.

Při potyčkách opilců záchranáři zasahovali v 11 případech, tři případy se týkaly řezných poranění nožem nebo sklem, čtyřikrát lékaři odváželi opilce na protialkoholní záchytnou stanici, dalších 12 výjezdů byl alkohol ve spojitosti s další diagnózou, jako například úraz nebo dušnost. Lékaři také řešili osm případů poruch vědomí.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Hasičský záchranný sbor Olomouckého kraje

Štítky požár, střecha, pyrotechnika, hasiči, Silvestr, zásahy, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Zábavní pyrotechnika zapálila v centru Olomouce střechu. Záchranka měla na přelomu roku rekordní počet případů  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.