Počasí dnes24 °C, zítra30 °C
Pátek 5. července 2024  |  Svátek má Státní svátek - Cyril a Metoděj
Bez reklam

Miele Uničov zdvojnásobí výrobní areál. Investice přinese haly, sklady i nové zázemí

Opětovným posouzením vlivu na životní prostředí prošel záměr na rozšíření areálu výrobního firmy Miele v Uničově. Krajský úřad v Olomouci návrh schválil. V průmyslové zóně podniku mají vzniknout nové výrobní haly i automatizované sklady, v plánu je také vybudování administrativního objektu či parkoviště pro více než čtyři sta aut.

Záměr rozšíření areálu Miele technika už prošel zjišťovacím řízením EIA loni na podzim. Po úpravách jej ve druhé verzi nechala společnost posoudit ještě jednou a podle verdiktu krajského úřadu ani v tomto případě nemá navrhovaný projekt významný vliv na životní prostředí a nebude posuzován podle zákona o posuzování vlivů na životní prostředí.

Pokud Miele-technika získá všechna další potřebná povolení, chce práce na rozšíření areálu zahájit v letošním roce a projekt dokončit v letech 2024 a 2025. Vedení společnosti Miele loni na podzim oznámilo, že investice firmy do rozšíření a logistiky má v příštích letech obnášet 5,5 miliardy korun.

„Náš nejambicióznější projekt už se rýsuje na pozemku za stávajícími halami. Plánovaná výstavba zdvojnásobí areál Miele technika na 100 000 metrů čtverečných. Na seznamu očekávaných novinek jsou logistická hala, automatický sklad, hala na montáž myček nádobí, administrativní budova a parkoviště. Plánovaná investice dokazuje, že o budoucnost závodu nemusíme mít obavy,“ uvedli zástupci společnosti na sociálních sítích.

Nový hotel i rekonstrukce. Vyhledávané termály ve Velkých Losinách chystají významné investice

Mezi nejnavštěvovanější turistické cíle v Olomouckém kraji patří Termální park ve Velkých Losinách, areál by se měl v následujících letech dočkat dalšího rozšíření. Investor plánuje výstavbu nových ubytovacích kapacit a také vylepšení zázemí...

Nové stavby na pozemcích v sousedství továrny Miele-technika zaberou takřka 52 tisíc metrů čtverečních. V jedné plánované hale budou pracovníci na třech automatických linkách montovat myčky nádobí. Ve druhé hale chce firma instalovat tři linky na montáž sušiček prádla. „Provoz v obou montážních halách bude třísměnný, přičemž na hale pro myčky bude zhruba 150 pracovníků na směnu a na hale pro sušičky se bude jednat o cca 210 pracovníků,“ přibližuje investor v dokumentaci pro proces posuzování dopadů stavby na životní prostředí (EIA).

Podle zástupců firmy značnou část pracovních pozic v nových prostorách pokryjí současní zaměstnanci. „Do nové montážní haly se mají přesunout stávající montážní linky myček nádobí, kde již zaměstnanci jsou. Také se počítá s výstavbou druhého zařízení na výrobu vnitřních prostorů myček, které je dosti automatizované. Nový sklad má být také automatizovaný. Zvětšení areálu tedy nebude vyžadovat masivní nábory,“ objasnila společnost Miele technika Uničov.

Repasování Stadlerů pro Olomoucký kraj nabírá další zpoždění. ČD udělily firmě pokuty za desítky milionů

Zatímco na kompletně zrekonstruovanou trať z Olomouce přes Uničov do Šumperka vyrazily první nové vlaky RegioPanter, na úsecích pro motorové vozy nadále chybí v Olomouckém kraji část modernizovaných souprav Stadler. Starší jednotky z Německa...

Nové parkoviště nabídne kapacity pro přibližně 430 automobilů. Součástí výstavby jsou automatické sklady o předpokládané výšce přibližně 17 a 40 metrů, jeden ze skladů je naplánován pro zhruba 28 tisíc paletových míst. „Pro zajištění zázemí bude postavena čtyřpatrová budova, kde bude realizována jídelna, šatny a kanceláře pro technicko-hospodářské pracovníky,“ přibližuje dále text záměru.

Uničovská továrna Miele technika je součástí nadnárodní skupiny Miele, která vyrábí elektrické přístroje pro domácnost i profesionální využití. Loni podnik zaměstnával 2039 kmenových pracovníků.

Hodnocení článku je 70 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FB Miele technika Uničov

Štítky Výroba, průmysl, podnikání, Miele, Uničov, stavba, investice, rozšíření Miele, práce, Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Miele Uničov zdvojnásobí výrobní areál. Investice přinese haly, sklady i nové zázemí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.