Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Podomní prodejce nabízel zabezpečení dveří osmdesátileté ženě z Litovle. Strážníci ho chytili přímo při činu

Přímo při činu přistihli litovelští strážníci podomního prodejce, který se na sídlišti Novosady snažil prodat bezpečnostní systém na dveře osmdesátileté důchodkyni. Nyní ho čeká pokuta za přestupek, podomní prodej je v Litovli zakázán. Obyvatelům, kteří si už něco koupili a chtějí smlouvu zrušit, městská policie nabízí pomoc.

Podomní prodejce se po Litovli na Olomoucku pohyboval včera, městskou policii zalarmovali místní obyvatelé.  

"Dostali jsme telefonické oznámení, že na sídlišti Novosady někdo obchází lidi a nabízí jim podomním prodejem zboží. Ihned jsme vyjeli na místo a tohoto člověka přistihli u dveří osmdesátileté paní. Firma dodává standardní kování a dveře," potvrdil Ludvík Opletal z Městské policie v Litovli.

Prodejce hlídka zadržela a zjistila jeho totožnost. Celý případ předá správnímu orgánu, který bude řešit přestupek. V Litovli je podomní prodej zakázán nařízením obce, podle zákona o obcích pachatelům hrozí pokuta až 200 tisíc korun. 

V Litovli to není poprvé, co se strážníkům podařilo podomního prodejce chytit. "U podomních prodejců je to z hlediska legislativy problematické, tuto činnost je totiž těžké prokázat. Nejlepší je chytnout prodejce přímo při činu, což se nám nyní podařilo a není to poprvé, co se nám to podařilo," podotkl Opletal.

Olomouc si chce došlápnout na energošmejdy. Zakáže podomní prodej energií

Olomoucká radnice si chce došlápnout na nepoctivé prodejce nebo zprostředkovatele energií, takzvané energošmejdy. Prodej zboží nebo poskytování služeb v energetických odvětvích nebude možné na území města mimo obchodní prostory. Nové nařízení...

Městská policie nyní obyvatelům nabízí pomoc, pokud si od člověka vystupujícího za firmu European Security Company něco koupili a chtěli by nyní smlouvu zrušit. "Dnes už tady byla jedna paní, která měla přes 80 let a chtěla by odstoupit od smlouvy. Dokonce se nám povedl kontakt s touto firmou, ale zda dodrží to, co přislíbili, nevím," dodal Opletal.

Společnost European Security Company, která nabízí zabezpečení dveří, jakoukoliv spojitost s podomním prodejem odmítla. "My v žádném případě neděláme podomní prodej, a pokud někdo zneužil naše zboží nebo jméno, nedokážeme to ovlivnit. Podobných případů už je ovšem více, tito lidé si dokonce natisknou i vlastní letáky. Řešíme to s policií," ohradila se zástupkyně firmy, která sídlí v Ostravě.

Hodnocení článku je 86 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FB Městská policie Litovel

Štítky podomní prodej, prodejce, přestupek, městská policie, strážníci, zákaz, vyhláška, Litovel

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Podomní prodejce nabízel zabezpečení dveří osmdesátileté ženě z Litovle. Strážníci ho chytli přímo při činu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.