Počasí dnes10 °C, zítra6 °C
Sobota 20. dubna 2024  |  Svátek má Marcela
Bez reklam

V Jeseníkách se o víkendu ještě lyžuje, Hlubočky již pustí bobovou dráhu

V Jeseníkách pomalu končí lyžařská sezona, protože sněhu výrazně ubývá. V neděli se bude naposledy lyžovat v Karlově, Koutech i na Kraličáku, řada sjezdovek ukončila provoz už minulý víkend. Hlubočky na Olomoucku o víkendu pustí bobovou dráhu.

"Momentálně leží ve 1300 metrech nad mořem zhruba 70 centimetrů sněhu, na hřebenu se už se objevuje nesouvislá sněhová pokrývka. Pokud se nestane nějaký zázrak, že by nasněžilo, sníh už pomalu odtává. Oproti předchozím sezonám je to uspěchané, a to o dva až tři týdny. Před rokem v tuto dobu bylo 125 centimetrů sněhu, rozdíl je markantní," řekl dispečer jesenické horské služby Jiří Hejtmánek.

Na Ovčárně se drží teplota kolem čtyř stupňů nad nulou, sníh je během dne již rozbředlý. Běžecké tratě jsou v nejvyšších polohách stále ujeté, nicméně vyznavači běžeckého lyžování musejí podle Hejtmánka počítat s horší kvalitou sněhu.

Kromě Ovčárny se přes týden lyžovali i na Červenohorském sedle a také v Karlově, kde je v provozu čtyřsedačka ski express. Areál Myšák zastavil provoz v neděli a spuštěn už zřejmě nebude. "Provoz ve Ski Aréně Karlov tak na expressu pokračuje, a to denním i večerním lyžováním, sezona bude ukončena v neděli denním lyžováním v 16:00," řekl za provozovatele střediska Boris Keka. Středisko původně počítalo s tím, že bude v provozu alespoň do konce března. "Je to oteplením i zájmem lyžařů. V případě Myšáku hrálo roli i objednání elektřiny na duben," doplnil Keka.

FOTOGALERIE: V Jeseníkách vrcholí lyžařská sezona. Pozor na těžký sníh, varuje horská služba

Lyžařská sezona v Jeseníkách se blíží ke konci, vlekaři se budou snažit udržet provoz středisek do konce března. Jarní lyžování sice nabízí volnější sjezdovky, přináší však také rizika. Ráno jsou tratě ztvrdlé, později odpoledne změklé s těžkým...

Otevřené je stále i horské středisko Kraličák, i tam však plánují ukončení provozu na tento víkend. Sezonu tam chtějí uzavřít netradičně - na sobotu je naplánována akce Bikini Ski, celodenní lyžování ve Stříbrnicích v plavkách i maskách a zároveň akce Otziatlon 2023, nultý ročník závodu, který kombinuje kolo, běh a skialp. Areál v Koutech je přes týden mimo provoz, poslední lyžování za speciální ceny je naplánováno na tento víkend.

Řada středisek ukončila provoz již předchozí víkend, naposledy se v neděli mohli svézt po svazích například lyžaři v areálu Přemyslov na Šumpersku, v X-parku Františkov, se zimní sezonou se uplynulý víkend rozloučili tradičním zamykáním sjezdovky také provozovatelé a návštěvníci lyžařského areálu Jonas Park v Ostružné na Jesenicku. Sezonu ukončilo také středisko Kopřivná v Malé Morávce.

Hlubočky na Olomoucku naopak o víkendu zvou na bobovou dráhu. "Přijeďte se po zimě pobavit jízdou na nejdelší bobové dráze na Moravě," láká středisko.

Hodnocení článku je 20 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto FB Ski areál Hlubočky

Štítky sníh, podmínky, bobová dráha, Jeseníky, Hlubočky, lyžař, Velikonoce, Olomoucký kraj, lyžování

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

V Jeseníkách se o víkendu ještě lyžuje, Hlubočky již pustí bobovou dráhu  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.