Počasí dnes12 °C, zítra11 °C
Úterý 16. dubna 2024  |  Svátek má Irena
Bez reklam

Na Ovčárně se stále lyžuje. Ostatní střediska v Jeseníkách už sezonu ukončila

V Jeseníkách po tomto víkendu zůstanou v provozu už jen vleky na Ovčárně, ostatní zimní střediska zimní sezonu ukončila. Podle jesenické horské služby jsou ovšem podmínky v nejvyšších partiích hor stále dobré a na své si přijdou na hlavní magistrále i běžkaři. V příštích dnech se navíc očekává ochlazení a nový sníh.

První letošní požár lesa. U Nové Hradečné hořel travní porost a malé jehličnaté stromky

Čtyři jednotky profesionálních a dobrovolných hasičů likvidovaly dnes po poledni požár lesa u Nové Hradečné na Olomoucku. Hořel travní porost a malé jehličnaté stromky na ploše asi sto krát dvacet metrů. Jde o první větší lesní požár letošního...

O víkendu se naposledy lyžovalo v Karlově. Červenohorské sedlo, Kouty i Kraličák ukončily sezonu už před víkendem. "Nyní jsou tady dva stupně nad nulou, je to již jarní lyžování. Stále se dá taky na běžky, upravena je trať z Ovčárny na Švýcárnu a Praděd, ze Švýcárny na sedlo už se občas musí lyže poponést. Také na hřebeni už se na běžky nedá," uvedl dispečer jesenické horské služby Jiří Hejtmánek. Podle něj by podmínky měly vydržet i příští týden.

Kraličák i areál na Červenohorském sedle plánovaly provoz ještě tento víkend, nakonec se tam však vleky zastavily dříve, důvodem bylo hlavně oteplení. Na Kraličáku museli rušit i chystané sobotní akce. "Nakonec jsme sezonu uzavřeli před víkendem. Sníh slezl tak rychle, že jsme z toho byli sami překvapeni. Ještě v pátek jsme přitom chystali trať na zimní triatlon a najednou už nebylo na čem jezdit. V úterý a ve středu se tady totiž teploty pohybovaly kolem 17 stupňů, do toho pršelo. Tyto extrémy způsobily, že sníh zmizel strašně rychle," řekla za středisko Vladimíra Mrázová. Areál loni lyžoval do posledního březnového víkendu, podmínky však tehdy byly podstatně lepší.

Oproti původním plánům už sezonu uzavřelo také středisko v Koutech a na Červenohorském sedle. "Zavřeli jsme to nakonec už v pátek. Bylo teplo, sníh začal odtávat, takže jsme to letos ukončili předčasně. Oproti předchozím rokům to bylo až o tři týdne dříve. Letos to bylo takové utrápené," řekl vedoucí areálu Martin Dubský. Ostatní zimní střediska ukončila provoz již v polovině března.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto FB Radka Dolanská

Štítky sníh, podmínky, lyžování, Jeseníky, běh na lyžích, Červenohorské sedlo, Švýcárna, Praděd, Ovčárna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Na Ovčárně se stále lyžuje. Ostatní střediska v Jeseníkách už sezonu ukončila  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.