Počasí dnes24 °C, zítra23 °C
Neděle 5. května 2024  |  Svátek má Klaudie
Bez reklam

Konflikty nepřizpůsobivých i opilci u obchodních domů. Přerov posílí dohled policie

Policisté a strážníci městské policie by se podle zástupců vedení Přerova měli intenzivněji zaměřit na dodržování pořádku na veřejných místech ve městě. Obyvatele města trápí opilci či osoby bez domova například u obchodní galerie Přerov či v okolí nádraží. Konflikty a nevhodné jednání skupin nepřizpůsobivých lidí řešili Přerované loni také na tamním koupališti.

Přerovská radnice posílí kvůli zajištění větší bezpečnosti ve městě hlídky policie i strážníků. Střežit budou klid v ulicích města, u bazénu budou na pořádek dohlížet asistenti prevence kriminality. Radnice se zaměří i na prostranství u obchodních domů, kde se shlukují opilí a drogově závislí lidé. Ve spolupráci se supermarkety budou mít strážníci například přístup k jejich bezpečnostním záznamům.

„Posílili jsme hlídky městské policie a podobný příslib mám i od policie. Jde o pochůzkovou činnost v oblasti nádraží a v oblasti Galerie. Řešíme také bazén, aby zde byla posílena hlídka asistentů preventistů kriminality městské policie a v případě nutnosti zde okamžitě zasáhla hlídka policie,“ uvedl primátor Přerova Petr Vrána (ANO).

Přerovská nákupní galerie omezila wifi. Také díky tomu se party mladistvých výrostků stáhly

Party mladistvých výrostků, které obtěžovaly lidi a dělaly nepořádek v nákupní galerii v centru Přerova, se stáhly. Jedním z důvodů je omezení wifi připojení. Před galerií loni v listopadu skupina mladistvých napadla třináctiletou dívku, která...

Město se rozhodlo razantněji řešit také situaci kolem nákupních center, kde se shromažďují opilí bezdomovci. Město má přitom takzvanou suchou vyhlášku, která vytyčuje zóny, kde je konzumace alkoholu na veřejnosti zakázána, a patří mezi ně právě i tato prostranství. Vyhláška zakazující pití alkoholu na veřejných místech v Přerově platí od listopadu 2011 a pokrývá již téměř celé město. „Jednáme s šéfy jednotlivých nákupních center o možnosti nahlédnout do jejich kamerového systému. Vykázat bezdomovce od nákupních center totiž není jednoduché, zvlášť když přijede hlídka městské policie a alkohol už u sebe nemají. Pokud však hlídka podle kamerového systému zjistí, že zde alkohol popíjeli, tak je vykážou,“ vysvětlil Vrána.

Před nákupní galerií v Přerově parta mladistvých napadla třináctiletou dívku. Strážníci zde zvýší dozor

Před nákupní galerií v centru Přerova parta dětí a mladistvých napadla třináctiletou dívku, kterou museli v nemocnici ošetřit lékaři. Případ již vyšetřuje policie, celou lokalitu budou nyní více hlídat strážníci. Přerované si na nevhodné chování...

Přerov chce vymýtit i vznikající squaty, lidé bez domova využívají ve městě především nevyužité budovy drah. Jedna z nich, která stojí u hlavního vlakového nádraží, by měla zmizet. Důvodem je špatný stav budovy, kterou potvrdila nedávno i kontrola stavebního úřadu. „Soukromý vlastník by tak měl přistoupit k demolici,“ dodal primátor.

Město snahou posílit bezpečnost reaguje podle primátora i na negativní ohlasy ze strany obyvatel. Přerov v posledním roce řešil několik konfliktů, ať už to byly incidenty vyvolané nepřizpůsobivými obyvateli na venkovním koupališti nebo případ z listopadu, kdy třináctiletou školačku napadla skupina stejně starých dívek u nákupní Galerie Přerov. Případ vyvolal na sociálních sítích vlnu nevole Přerovanů. Dlouhodobě kritizují i situaci na prostranství u nádraží.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Stanislav Heloňa

Štítky Konflikt, opilci, bezdomovci, incident Přerov, kriminalita, bazén, nádraží, obchodní galerie, Policie, Městská policie, Přerov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Konflikty nepřizpůsobivých i opilci u obchodních domů. Přerov posílí dohled policie  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.