Počasí dnes17 °C, zítra21 °C
Sobota 27. dubna 2024  |  Svátek má Jaroslav
Bez reklam

Je libo točené nebo grilované maso? Minipivovar z Rakové u Konice nabízí samoobslužný výčep i bistro

Kromě samoobslužného výčepu začalo v Rakové u Konice na Prostějovsku v těchto dnech na stejném principu fungovat také bistro. Zejména turisté, ale i místní lidé si zde mohou dát nejen točené, ale udělají si také pizzu, ugrilují maso, popřípadě nakoupí další pochutiny. Zájem je obrovský.

"Se samovýčepem jsme začali v covidové době, kdy jsme zkoušeli, jak by to mohlo fungovat. Loni jsme si nechali na zakázku udělat automatický samoobslužný výčep, aby splňoval veškerou legislativu, což znamená, aby si tam nemohli načepovat pivo lidé mladší osmnácti let. Je to ošetřeno čtečkou občanského průkazu. Kdo si chce dát pivo, musí projít čtečkou," vysvětluje Petr Hajkr z Velkorakovského minipivovaru, který samovýčep provozuje.

Místní lidé a zejména turisté si zde mohou dát dvě velkorakovská piva nebo plechovku limonády, kterou minipivovar rovněž vyrábí. Co poteče z třetího kohoutku, zatím není jasné. Buď to budou rotující piva, vždy některé z velkorakovských speciálů, nebo proseco.

"Zájem je velký, letos už cyklisté volali, kdy otevřeme, protože bylo pomalé jaro. Chtěli jsem začínat už o Velikonocích, ale to tady ještě trochu sněžilo. Teď už je to hojně navštěvované, o víkendu to bylo natřískané," raduje se Hajkr.

K samovýčepu totiž minipivovar přidal i samoobslužné bistro. Ve dvoře jsou automaty na kávu, limonády, pochutiny, je tam také automat na pizzu a lidé si dokonce mohou koupit chlazené maso a přímo na místě si ho ugrilovat. 

"V dnešní době je velký problém uživit hospodu, pivo zdražuje, zdražují zaměstnanci, ale nejpodstatnější je, že lidi nejsou. Přemýšleli jsme, co s tím, a tak nás napadlo samoobslužné bistro. Je to pilotní projekt, který chceme vyzkoušet, ale má to i velký místní význam. Ve které vesnici si dnes v pondělí, úterý, středu, ale třeba i o víkendu můžete v devět deset ráno zajít do hospody na limonádu, pivko nebo něco k snědku? To je nereálné, protože to by v současné době nikdo už nezaplatil," popisuje situaci Petr Hajkr.

Pusťte nás na kulturní akce města, žádají prostějovské minipivovary. Radnice jim ani neodpověděla

Prostějovské minipivovary požádaly zdejší radnici, zda by na kulturních akcích města, kam chodí tisíce lidí, nemohly mít své stánky. Doposud zajišťoval občerstvení Národní dům, který však zkrachoval, a neví se, kdy se opět otevře. Vedení města se...

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto FB Velkorakovský minipivovar

Štítky minipivovar, samoobsluha, výčep, bistro, maso, gril, Raková u Konice, okres Prostějov, Velikonoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Je libo točené nebo grilované maso? Minipivovar z Rakové u Konice nabízí samoobslužný výčep i bistro  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.