Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Návštěvníci koupališť a bazénů si od června připlatí. Můžou za to zvyšující se ceny energií

Návštěvníci musí od června počítat se zvýšeným vstupným do bazénu a koupališť v Olomouckém kraji. Letní zařízení zdražují zejména v souvislosti s cenami energií a inflací. Některé koupací plochy navzdory zvyšujícím se cenám rozšiřují nabídku atrakcí.

Prostějov

Prostějovský Aquapark Koupelky zahájí sezónu v pátek 2. června. „Z důvodu enormního nárůstu energií jsme byli nuceni, tak jako ostatní provozovatelé, zvýšit cenu o 15–20 procent,“ vysvětlil Vladimír Průša, jednatel prostějovské domovní správy, která aquapark zřizuje.

Dospělý za celodenní vstup zaplatí 150 korun, cena pro mládež do 18 let, ZTP a seniory bude 110 korun. Průša doplnil, že na koupališti bude více zvýhodněné předplacené vstupné a nákup vstupenek online.

Vedení koupaliště zároveň rozšiřují nabídku atrakcí. „Do aquaparku jsme pořídili dvě nové vzduchové trampolíny,“ navázal jednatel. Trampolíny by podle něho měly být, stejně jako ostatní atrakce v areálu, pro návštěvníky zdarma.

Přerov

Venkovní plavecký bazén v Přerově je otevřený už od začátku května. Podle mluvčí přerovské radnice Lenky Chalupové je otevřený také kvůli rekonstrukci vnitřního plaveckého bazénu, jehož otevření plánuje radnice na podzim. „Koupaliště, které máme v Penčicích zahájí sezónu v červnu, tam se ceny měnit nebudou,“ doplnila.

Na rozdíl od ostatních koupacích ploch bude přerovský bazén zlevňovat. Podle mluvčí je to kompenzace pro návštěvníky za rekonstrukci zmíněného vnitřního bazénu. „Dospělí zaplatí za hodinový vstup 95 korun místo 110. Pro děti a seniory se cena sníží ze 70 korun na 60,“ dodala mluvčí.

Přerov kvůli opravě zavřel na půl roku plavecký areál. Náhradou je vyhřívaný venkovní bazén

Od května se rozběhla rozsáhlá rekonstrukce poškozené bazénové vany v přerovském plaveckém areálu. Po 45 letech fungování je nutná oprava, dnem bazénu už prosakovala voda. S více než měsíčním předstihem oproti minulým sezonám se otevřel venkovní...

Jeseník

Jesenické Letní koupaliště hodlá otevřít 1. června. Po třech letech muselo Jesenické koupaliště navýšit ceny. „Letos jsme museli navýšit ceny kvůli zvyšujícím se cenám energií a materiálu,“ vysvětlil vedoucí provozu správy budov a sportovišť Josef Potoček z Technických služeb Jeseník, které sportoviště zřizují.

Dospělí tak zaplatí za celodenní vstupné 140 korun, děti od 5 do 15 let, studenti, senioři a ZTP 90 korun. Potoček poznamenal, že koupaliště plánuje zavést vstupní čipy pro zákazníky, kteří si vstupné na koupaliště předplácí.

Šumperk

Obě šumperská koupaliště, tedy Bratrušovské koupaliště i Aquacentrum, mají v plánu, podle mluvčí radnice Soni Singerové, otevřít shodně v pátek 2. června, to se ale může změnit podle počasí.

Aquacentrum zdražovalo vstupné už během letošního ledna, kdy hodinové vstupné pro dospělého stojí 125 korun. Na Bratrušovském koupališti bude nově cena za celodenní vstup pro dospělého v hodnotě 100 korun.

Koupaliště zároveň plánuje rozšířit plochu pro odstavení automobilů. „V době, kdy bude otevřen bazén, návštěvníci zaplatí za celodenní parkování 30 korun,“ uvedla tisková mluvčí a doplnila, že děti budou mít nově k dispozici skákací hrad a novou vodní atrakci.

Zlatá plavkyně v kilometrovém závodu Andrea Klementová zachránila život jiné otužilkyni, která se topila

Hrdinský čin má na svém kontě úspěšná třebíčská otužilkyně Andrea Klementová. Během závodů v Zářičí na střední Moravě totiž zachránila život jiné plavkyni. Ta se topila ve studené vodě.

Olomouc

Venkovní bazén v Olomouci bude pro veřejnost otevřený podle pracovnice Plaveckého stadionu Olomouc 1. června. Ceny se, podobně jako v jiných službách, zvýší vzhledem k narůstajícím cenám energií, ale až v září. Podle Deníku bude plné vstupné na celý den stát 135 korun, zlevněné 115.

V letním Aquaparku Olomouc bude základní vstupné pro dospělého návštěvníka stát 220 korun se slevou od 14 hodin na 180. Studenti, senioři a ZTP zaplatí 190 korun, od 14 hodin 150. Vstupné pro děti do šesti let bude za 140 korun, od 14 hodin 130, pro mládež do 15 let 170 a 150 korun.

Hodnocení článku je 74 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Sportoviště Přerov

Štítky Aquapark, koupaliště, bazén, Olomoucký kraj, zdražování, ceny, vstupné, inflace, energie, ceny energií, atrakce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Návštěvníci koupališť a bazénů si od června připlatí. Můžou za to zvyšující se ceny energií  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.