Počasí dnes9 °C, zítra10 °C
Pátek 19. dubna 2024  |  Svátek má Rostislav
Bez reklam

Prvňákům Prostějov opět vyplatí pastelkovné. Celkem to bude necelý půl milion korun

Město Prostějov bude i letos vyplácet takzvané pastelkovné. Chce tak pomoci rodičům dětí, které budou nastupovat do prvních tříd. Pastelkovné činí tisíc korun na jednoho prvňáčka, peníze dostanou školy na nákup sešitů, pastelek nebo barev.

Prostějov opět počítá s pastelkovným na školní pomůcky. Prvňáků je letos téměř pět set

Prvňáčkům, kteří po prázdninách nastoupí poprvé do školy, město Prostějov opět poskytne takzvané pastelkovné. Příspěvek ve výši tisíc korun na jednoho žáka dostanou základní školy. Peníze využijí na nákup školních pomůcek, a uleví tak rodičům.

"Základní pomůcky, jako jsou například sešity, pastelky, barvy a podobně od příštího školního roku zaplatí škola. Rodiče pořídí dětem jen aktovky, přezůvky, penály a cvičební úbor," popsal náměstek primátora Prostějova pro školství Miloš Sklenka (ANO).

Takzvaně pastelkovné činí tisíc korun na jednoho prvňáka. Peníze podle počtu žáků dostanou základní školy zřizované městem na pořízení základních školních pomůcek. Přesná suma bude známa později. "Záleží to na počtu přijatých dětí do prvních tříd. Každoročně jde ale o podobná čísla. Předpokládáme, že to letos bude asi 459 tisíc korun," dodal Sklenka.

Město Prostějov pastelkovné vyplácí již řadu let, mezi rodiči si tento sociální příspěvek získal jen chválu. V současné době je do základních škol v Prostějově zapsáno 459 dětí, nejvíce jich je na Sídlišti Svobody, kde do lavic zasedne rovná stovka prvňáčků. Druhou nejpočetnější školou je Dr. Horáka a pak E. Valenty.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Prostějov

Štítky pastelkovné, prvňák, školní rok, škola, pomůcky, dotace, Prostějov, ANO 2011

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Prvňákům Prostějov opět vyplatí pastelkovné. Celkem to bude necelý půl milion korun  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.