Počasí dnes8 °C, zítra11 °C
Středa 24. dubna 2024  |  Svátek má Jiří
Bez reklam

FOTOGALERIE: Pohádkový víkend se vydařil. Do olomoucké zoo přilákal osm stovek dětí

Velkému zájmu dětí se v sobotu a neděli těšil Pohádkový les v rámci akce Víkend dětí v olomoucké zoo na Svatém Kopečku. Pohádkové bytosti přilákaly na osm stovek nejmenších, celkem bránou zahrady prošlo po oba dva víkendové dny přes šest tisíc návštěvníků.

FOTOGALERIE: Pohádkový les v zoologické zahradě

Pondělí, 5. června 2023, 19:06

FOTOGALERIE: Pohádkový les v zoologické zahradě
FOTOGALERIE: Pohádkový les v zoologické zahradě

"Děti nám pomohly k mečům, které z trní vysekaly cestu k Šípkové Růžence, malé princezny se na čas ocitly v zahradě, kde na ně čekalo rozpoznávání květin. S vodníkem jsme si náležitě zarybařili a vyprali prádlo, Sněhurce a jejím trpaslíkům pomohli poskládat rozbité obrázky," popsala program Lucie Skřipská z marketingového oddělení zoologické zahrady.

Pohádkový les se těšil velkému zájmu dětí. Celá akce přilákala na osm stovek nejmenších, bránou zahrady pak po oba dva víkendové dny prošlo 6323 návštěvníků. Akce pro děti olomoucká zoo pořádá pravidelně.  

V loňském roce se počet návštěvníků zahrady vyšplhal k číslu 367 111. Nejvíce oblíbenými akcemi byly Velikonoce, Večer duchů nebo pávě Víkend dětí. Během roku 2022 se také v zahradě povedlo odchovat 250 mláďat.

VIDEO: Žáby létavky i obří kobylka. Zoo Olomouc otevřela novou terarijní expozici

Před samotným odchodem z olomoucké zoologické zahrady si mohou návštěvníci prohlédnout novou expozici terarijních živočichů. Zoo Olomouc rozšířila kolekci chovaných zvířat o další exotické plazy, obojživelníky či obří kobylku z Nové Guinee....

Počet návštěvníků byl loni nejvyšší za posledních 11 let. V roce 2021 do zoologické zahrady zavítalo 367 248 lidí, loňská statistika tento údaj ještě o takřka pět set návštěvníků převýšila. V prvním covidovém roce 2020 zaznamenala zoo citelný propad, do areálu tehdy přišlo 293 457 lidí.

V průběhu uplynulého roku docházelo v zahradě na Svatém kopečku také k několika stavebním úpravám. "Za nejvýznamnější realizovaný projekt lze považovat projekt Hospodaření s povrchovými vodami, který řeší problematiku zadržování dešťových vod a jejich postupné vypouštění zpět do přírody," uvedla mluvčí Zoo Olomouc Iveta Gronská.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Zoo Olomouc

Štítky pohádkový les, zoo, den dětí, děti, návštěvnost, zahrada, Svatý Kopeček, Velikonoce, zoologická zahrada

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

FOTOGALERIE: Pohádkový víkend se vydařil. Do olomoucké zoo přilákal osm stovek dětí  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.