Počasí dnes23 °C, zítra15 °C
Pondělí 6. května 2024  |  Svátek má Radoslav
Bez reklam

Filmové středy pod širým nebem. Přerov v srpnu zahájí provoz mobilního kina

Od srpna se rozběhne provoz nového mobilního letního kina v Přerově, promítání filmů se chystá na pětici středečních večerů. Technika pořízená z participativního rozpočtu bude putovat po třech místech, vstupné vyjde na padesát korun.

Přerovské letní kino bude promítat na třech pozicích – u rekreační oblasti Lagun, v historickém parku Michalov a také v městské části Předmostí. „V dalších letech by se měly filmové lokality rozšířit,“ podotkla mluvčí přerovské radnice Lenka Chalupová.

Kino ponese název Po setmění, první čtyři středeční projekce jsou v plánu od 21 hodin, pouze poslední promítání 30. srpna má začít o půl hodiny dříve.

Pořízení audiovizuální techniky vhodné pro transport a promítání filmů na různých místech odhlasovali Přerované v loňském participativním rozpočtu. V anketě o nejvíce preferovaný občanský projekt získalo kino nejvíce hlasů z třiadvaceti záměrů. „Lidé si pořízení kina odhlasovali, my jsme techniku za schválených 350 tisíc korun pořídili a letos zahájíme první sezónu s předem zvolenými filmy. V příštím roce vyzveme Přerovany, aby se na výběru filmů také spolupodíleli,“ uvedl primátor města Petr Vrána (ANO).

Nový přístřešek se zahalí do zelené. Autobusová zastávka v Přerově se mění podle občanské ankety

Komfortnější a na pohled také přívětivější autobusovou zastávku budou moct využívat Přerované u základní školy v ulici Svisle. Proměnou prochází místo na základě občanského návrhu na vybudování takzvané zelené zastávky. Ta přitom původně měla být...

 

Předprodej lístků na promítání Po setmění začne v červenci. Město zahájí provoz mobilního kina záměrně až od srpna. „V červenci budou mít Přerované možnost navštívit kinematograf bratří Čadíků, který od 15. do 18. července obsadí Masarykovo náměstí,“ vysvětlila mluvčí Chalupová.

Cena vstupného je nastavená na 50 korun, předprodej a projekce zajišťuje přerovské kino Hvězda. „Protože nejde o klasické projekce jako ve velkých kinech, ale filmy jsou dostupné pouze na Blue Ray nosičích či jako mp4, rozhodli jsme se z dostupných titulů vybrat takové, které oslovily široké publikum v uplynulých letech. Diváci uvidí filmové pecky, jako jsou oba dva Top Guny, hudební hit s Lady Gaga Zrodila se hvězda, promítneme také Padesát odstínů šedi a projekce zakončí poslední srpnovou středu Gump – pes, který naučil lidí žít,“ prozradila na webu města vedoucí kina Hvězda Svatava Měrková.

Letní kino Po setmění v Přerově – program
2. srpna: Top Gun – Laguna, ve 21 hod.
9. srpna: Zrodila se hvězda – Michalov, ve 21 hod.
16. srpna: Top Gun Maverick – Laguna, ve 21 hod.
23. srpna: Padesát odstínů šedi – Předmostí, ve 21 hod.
30. srpna: Gump - pes, který naučil lidi žít – Michalov, ve 20.30 hod.
Zdroj: prerov.eu

Divácká kapacita se na jednotlivých místech má podle Měrkové pohybovat okolo sta míst. Posezení si návštěvníci kina mohou vyřešit podle nároků na vlastní komfort. „Sedět budou na trávě, doporučujeme proto lidem, aby si vzali deky a karimatky. Ti, kteří budou mít vlastní židličky nebo sedátka, budou sedět vzadu, aby nebránili ve výhledu těm, kteří budou na dekách,“ doplnila Měrková.

Kromě samotných nákladů na pořízení techniky bude radnice doplácet také za projekce. Jedno promítání vyjde městský rozpočet na přibližně 25 tisíc korun. „Jedná se o předpokládané provozní náklady, které budou zahrnovat zejména poplatky za zapůjčení filmu, mzdové náklady za personál a na převoz techniky,“ vysvětlila Lenka Chalupová.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Přerov

Štítky Kultura, kino, letní kino, participativní rozpočet, mobilní kino, Přerov

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Filmové středy pod širým nebem. Přerov v srpnu zahájí provoz mobilního kina  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.