Počasí dnes25 °C, zítra23 °C
Pondělí 29. dubna 2024  |  Svátek má Robert
Bez reklam

Ráj pro sportovce. Po moderním skateparku Zábřeh plánuje budování cyklotrailů na kopci Hejnice

Město Zábřeh neváhá investovat do sportu. Nedávno otevřelo supermoderní a skvěle vybavený skatepark za více než 6 milionů korun, nyní chystá cyklotraily pro bikery na kopci Hejnice v délce více než dva kilometry. Investice bude 1,26 milionu korun.

Zábřeh ještě letos otevře nový skatepark. Další města na severu kraje stavby plánují

Na mládež a milovníky skateboardu nebo freestylových koloběžek myslí města v severní části Olomouckého kraje. Zábřeh nyní dokončil moderní skatepark za 6,5 milionu korun, další města stavby plánují. Loni zprovoznilo skatepark město Jeseník.

"Město ve spolupráci s místními bikery připravilo projekt na výstavbu trailů v oblasti kopce Hejnice. Cyklotraily jsou plánovány na pozemcích v majetku města," potvrdila mluvčí radnice Lucie Mahdalová.

Kopec Hejnice leží poblíž místní části Hněvkov v navštěvované turistické oblasti v údolí Moravské Sázavy. Údolím prochází cyklostezka, která vede po opuštěné železnicí trati, v minulosti zde vznikl železniční skanzen. Podle projektu by zde měly vzniknout dva cyklotraily, celková délka stezek pro terénní cyklistiku bude přes dva kilometry. 

"Jedná se o traily vybudované z přírodních materiálů a pouze úpravou stávajícího terénu. Předpokládané náklady jsou 1,26 milionu korun. Součástí budou úpravy terénu, informační tabule, značení trailů a propagační letáky," podotkla mluvčí radnice. Město získalo dotaci ve výši půl milionu korun od Olomouckého kraje.

Nedávno Zábřeh v lomu u Moravské Sázavy dokončil také stavbu nového skateparku za 6,5 milionu korun. Má všechny moderní prvky, které milují skateboardisté a jezdci na freestylových koloběžkách, areál doplnilo také nové sportoviště pro děti a mládež. 

"Skatepark je kombinací streetové plazzy, která je okolo skateboardové mini rampy propojena se streetovou částí. Plocha obsahuje překážky splňující současný trend skateboardingu, slideboxy, raily, street plazza a členitý rádiusový bazén s různými zatáčkami a vyvýšeními," uvedla Mahdalová. 

Hodnocení článku je 46 %. Ohodnoť článek i Ty!

Foto Město Zábřeh

Štítky trail, cyklotrail, stezka, stavba, dotace, skatepark, Zábřeh, Hejnice, kopec, Moravská Sázava

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Ráj pro sportovce. Po moderním skateparku Zábřeh plánuje budování cyklotrailů na kopci Hejnice  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.