Počasí dnes21 °C, zítra20 °C
Čtvrtek 2. května 2024  |  Svátek má Zikmund
Bez reklam

Po třech měsících od krachu Národního domu v Prostějově se opět otevírá zahrádka

Národní dům v Prostějově se po třech měsících od svého krachu alespoň částečně opět otevře. V pondělí zahájí provoz letní zahrádka. Restaurace a kavárna se zavřely na počátku dubna, protože pod obecně prospěšnou společností Národní dům nabraly obrovskou ztrátu.

Zahrádka Národního domu, který město považuje za své rodinné stříbro, se opět otevře v pondělí 17. července. Otevřeno ovšem bude pouze ve všední dny od 10:00 do 18:00 hodin. Město slibuje například domácí limonády, ledové kávy nebo zeleninové saláty.

"Jsem velmi potěšena, že se nové paní ředitelce Městského divadla Karin Konzbulové podaří otevřít zahrádku v období letních prázdnin, kdy kromě nádherné secesní architektury tohoto objektu si mohou návštěvníci letní zahrádky užívat také krásné květeny v blízkém okolí. Připraveny jsou také tematické večery jako například grilování s hudbou a degustace vín. Připraven bude i palačinkový den. Od září se potom návštěvníci mohou těšit na otevření dalších prostor Národního domu," slíbila náměstkyně primátora Prostějova Milada Sokolová (ODS). 

Restaurace v prostějovském Národním domě se zavírá, důvodem jsou vysoké náklady. Město řeší, co dál

Ikonická restaurace a kavárna v prostějovském Národním domě se zavírá, důvodem jsou vysoké náklady. Radnice nyní řeší, co dál, jednou z možností je sloučení s divadlem. Řada Prostějovanů si secesní památku a dominantu města bez restaurace...

Naposledy do prodělečného Národního domu město nalilo necelé dva miliony korun v polovině dubna, a to na likvidaci obecně prospěšné společnosti Národní dům, která restauraci pod vedením městského zastupitele za SPD Martina Křupky neúspěšně provozovala. 

Vedení radnice pak přišlo s plánem, že restauraci sloučí s městským divadlem, které sídlí ve stejné budově. Slibuje si od toho ušetření nákladů.

Opozice byla proti a navrhovala, aby město restauraci a kavárnu pronajalo šikovnému podnikateli, který by provoz oživil. "Do zanikající obecně prospěšné společnosti město na závěr nalije ještě dva miliony na umoření ztráty, čímž se podpora ztrátového provozu za poslední roky vyšplhá na neuvěřitelných 6,5 milionu korun," kritizoval to například opoziční zastupitel Prostějova Martin Hájek (Na rovinu!).

Ohodnoť článek

Foto Město Prostějov

Štítky Národní dům, otevření, zahrádka, Prostějov, restaurace, letní prázdniny, Martin Hájek, ODS, Svoboda a přímá demokracie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat / přihlásit přes Facebook.

Po třech měsících od krachu Národního domu v Prostějově se opět otevírá zahrádka  |  Společnost  |  Zprávy  |  Hanácká Drbna - zprávy z Olomouce a Olomouckého kraje

Můj profil Bez reklam

Přihlášení uživatele

Uložené články mohou používat pouze přihlášení uživatelé.

Přihlásit se pomocí GoogleZaložením účtu souhlasím s obchodními podmínkami, etickým
kodexem
a rozumím zpracování osobních údajů dle poučení.

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.